One day retreat: 31 augustus 2024

Van binnen naar buiten

Ik organiseer ook in 2024 one day retreats. Voor mijn one day retreat op 31 augustus heb ik wederom Monique Bolung van Golden Blues uitgenodigd voor het doen van opstellingen. Ik ben ontzettend blij haar er weer bij te hebben. Op een dag waarop we lichaaamswerk/yoga combineren met opstellingen. Hieronder lees je meer.

Vanuit jouw binnenwereld krachtig verbinden met de ander – 31 augustus 2024

You alone are enough. You have nothing to prove to anybody – Maya Angelou

Maar soms is dat toch moeilijk. Weten dat je genoeg bent. En laten we onszelf dus minder horen en zien. Omdat we niet durven. Ons (te) kwetsbaar voelen. Of omdat we niet goed kunnen komen bij onze eigen emoties. Bij wat we echt voelen en verlangen. Of soms worden we tegengehouden door ‘oude’ systemen. In ons lijf. Of van eerdere generaties.

aaron-burden-dXYE1d08BiY-unsplash
jacob-dyer-714p2BHnsTM-unsplash

Jij bent een vrouw die volop in het leven staat, toch komen vaak de volgende vragen in je op:

 • Durf ik mezelf echt te laten zien?
 • Kan ik me verbinden met de ander?
 • kan ik vertrouwen op mijn gevoel en mezelf vanuit daar laten horen?
 • Luister ik naar wat mijn emoties mij te vertellen hebben?
 • Wat houdt mij tegen mij te verbinden aan een ander?
 • Wat remt mij in het uitspreken van mijn gedachten & gevoelens?
 • Wat heb ik eigenlijk meegekregen over je stem laten horen en jezelf kwetsbaar op te stellen?

Herken je jezelf in bovenstaande vragen? Ga je graag op andere wijze dan enkel rationeel op zoek naar antwoorden? Wil je jezelf graag verder ontwikkelen en in een veilige bedding met andere vrouwen meer leren over jezelf in interactie met anderen?

Je bent enorm welkom op onze one day retreat op een mooie locatie in Nederland. Wil je graag eerst nog even contact, dan mag je ook bellen. Stuur mij dan een mailtje op info@vositivity.nl Ik help je graag verder.

Direct aanmelden? Dat kan hier:

’22 april volgde ik een ‘one day retraite’ bij Ester en Monique. Wat een bijzondere dag! Optimaal verzorgd, optimale aandacht, optimale betrokkenheid, optimale professionaliteit. Met de yoga maakte we een prachtige reis die ons steeds meer bij onszelf bracht. Zo mooi om te voelen hoe we in een andere energie kwamen en ons meer konden open stellen. Uit het hoofd, in het lichaam en niet teveel nadenken, maar in the flow. Ester is daar een kei in en er was een prachtige opbouw met veel afwisseling en fijne muziek en een heerlijke ontlading op het einde. Tussen de yoga oefeningen door werd er ruimte gemaakt voor individuele opstellingen. Ik was heel erg onder de indruk van de scherpte van Monique. Ze komt heel snel tot de kern. Mijn eigen opstelling, maar juist ook de opstellingen van anderen gaven me nieuwe inzichten over wat mijn plek is en wat mij nog tegen houdt. Het was een diepe ervaring die me weer wijsheid gaf. Ook het nagesprek met Monique was verdiepend. Ik kan iedereen aanraden om aan het werk te gaan met deze 2 keien. Dat er in een dag zoveel kan gebeuren had ik niet verwacht. Heel fijn om zo ruim de tijd te hebben, dan kom je ook echt ergens. En dat in zo’n fijne, zorgvuldige setting. Dank Ester en Monique. Ik ben er volgende keer graag weer bij.’

Dagmar

Monique & Esther

Hart en ziel

Wat kun je verwachten van dit retreat?

Ester de Vos van Vositivity organiseert dit retreat en heeft Monique Bolung van Golden Blues uitgenodigd om deze dag opstellingen te doen, waarbij je vragen rondom je roots en hartsverbindingen kunt onderzoeken en antwoorden kunt vinden met behulp van de opstellingen en fysieke oefeningen. Ik ben een fan van systemisch werken, weet er veel van, maar ben er niet in geschoold. En Monique is echt een vakvrouw en haar wijze van opstellingen doen vind ik erg mooi en heeft mijzelf al veel gebracht. Aangezien ik opstellingen soms wat ‘stijf’vind waardoor ik teveel in mijn hoofd zit, vind ik het geweldig dat we deze dag de opstellingen combineren met fysieke (yoga) oefeningen. Een dag vol diepgang, altijd met een grote vleug humor.

Door dit retreat kun je:

 • Meer bewustzijn krijgen van jouw plek in je familiesysteem
 • Verbinding maken tussen je binnen en buitenwereld
 • Voelen welke emoties er aanwezig zijn
 • Voelen wat je wel en niet wilt delen
 • Meer bewustzijn krijgen van wat voluit leven betekent (in je familiesysteem)
 • Meer jouw plek innemen en je vanuit daar uitspreken
 • Inzicht krijgen in de keuzes die je (wel of niet) maakt
 • Meer lichte energie laten stromen en van daaruit je eigen weg vervolgen

Door het werken met opstellingen en fysieke (yoga& lichaamswerk) oefeningen land deze dag niet alleen op cognitief niveau, maar ook op fysiek en emotioneel niveau. Kortom, je ervaart hoe het voelt en daardoor beklijft het beter.

Lichaam en geest

Onze werkwijze

In een kleine groep van maximaal 12 mensen begeleiden wij je, zodat je in een veilige omgeving

 • kunt vertragen, waardoor je fysiek, mentaal en emotioneel tot rust komt
 • lichaamswerk, zoals yoga, doet die je ondersteunt in dit zoekproces
 • via opstellingen onderzoekt wat jouw plek is

Ons uitgangspunt is dat jij aan het eind van dit retreat uitgerust en met verdiepende inzichten over jouw plek en de verbinding tussen jouw binnen-en buitenwereld naar huis gaat. Tijd nemen voor rust, ruimte nemen voor reflectie is belangrijk na momenten van onderzoek via opstellingen en lichaamswerk. Na deze dag raden we je dan ook aan om nog suddertijd in te plannen.

Nog meer laten landen
Na dit retreat heb je met zowel Ester als Monique nog een telefonisch of zoom coachgesprek van 30 minuten (dus één gesprek met Ester en één met Monique). Van andere deelnemers mochten we al horen hoe zinvol dit is, hoe kwartjes dan nog meer kunnen vallen en inzichten echt kunnen landen.

Monique & Esther

‘Op zaterdag 22 april heb ik de workshop “Vind je plek” gevolgd, die gefaciliteerd werd door Ester de Vos (Vositivity) en Monique Bolung (Golden Blues). Deze beide dames, die een kei zijn in hun werk, hebben deze dag een veilige bedding gecreëerd, waardoor de deelnemers zich weer konden verbinden met zichzelf en daarmee met hun eigen unieke plek. Ik kijk terug op een prachtige, intensieve dag, waar systemisch werk werd afgewisseld met yoga oefeningen. Het was de combinatie van het fysieke met het systemisch werk, die maakte dat ik deze dag als een rijke dag heb beleefd. Ook de perfecte locatie (Meditatietuin Amsterdam) en de zorgvuldig bereide gezonde maaltijden verdienen een dikke pluim! Deze dag is een aanrader voor iedereen, die mentaal, emotioneel en fysiek rust wil ervaren.’

Tineke Scheltinga, eigenaar en systemisch coach bij De Omslag Maken/opleider SSB Fryslân

Nuchter en bezield

De begeleiders Ester en Monique

We hebben elkaar ontmoet in 2007 en er was meteen een klik. We waren allebei op zoek naar verdieping, wilden mensen begeleiden op hun levenspad, maar waren wars van zweverig gedoe. We hebben cursussen bij elkaar gevolgd, zijn leerling, collega en adviseur van elkaar.

Monique

Ik ben mee geweest met de yogareizen van Ester.

Ik hou van Esters lieve, en ook  zorgvuldige begeleiding. Haar gevoel voor humor en haar relativeringsvermogen maken mij ook vaak aan het lachen.

Ik ben systemisch coach, werk zo’n 30 jaar als coach in organisaties, met MT’s die te maken hebben met verschillende culturen en met mensen die persoonlijke vraagstukken hebben.

Als co-trainer ben ik verbonden aan de School voor Systemisch Bewustzijn van Hilbrand Westra.

Systemisch werken heeft mij weer in verbinding gebracht met mijn Nederlands-Indische en Indonesische roots. Ik weet daardoor wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat mijn plek is in mijn familiesysteem. Ik voel me vitaal en veerkrachtig.

Ik hoop dat jij tijdens het retreat ook meer verbinding voelt met je roots en je plek in je familiesysteem.

Monique & Esther

Ester

Ik heb veel mogen leren van Monique. Onder andere volgde ik bij haar ‘de zaak van mijn leven’. Dit traject bracht mij een enorm vertrouwen in het volgen van mijn levens en business pad. Ik durfde vol te gaan voor wat ik te doen heb, mijn fysieke wijsheid in te zetten. Ook op zakelijk en ondernemersvlak bracht Monique mij veel wijsheid en kennis. Ik hou van Monique haar scherpheid en spirituele wijsheid die zij altijd weet te combineren met humor.

Ik ben bedrijfspsycholoog en help mensen en teams via een lichaamsgerichte benadering te ontspannen.

Zelf heb ik ervaren wat spanning en stress teweeg brengt. Door lichaamswerk vind ik rust in mijn hoofd, voel ik me beter, neem ik goede besluiten en presteer ik beter.

Mogelijk weet je van mij dat ik zelf veel opstellingen gedaan heb de afgelopen jaren. Ook afgelopen zomer kwam ik tot een verrassend inzicht over mezelf in mijn bedrijf. Het brengt me elke keer veel inzicht en ook concrete veranderingen in mijn dagelijkse bestaan. Ik wil via lichaamsgerichte oefeningen tijdens het retreat bijdragen aan jouw verbinding met je roots.

Zonder jouw wortels en jouw verleden was je niet hier waar je NU bent.

Sta samen met ons stil bij alles wat jou gevormd heeft.

Monique & Esther

Datum, locatie en investering

Op 31 augustus 2024 om 10:00 uur begint het retreat; om 17:00 uur is het afgelopen. De locatie hoor je na aanmelding.

De investering voor dit retreat is € 395, exclusief 21% BTW en omvat:

 • de live sessie op (volgt zsm), inclusief lunch, koffie, thee, fruit, versnaperingen
 • sessie van 30 minuten in de maand na het retreat (één met Ester, één met Monique)

Mocht je willen overleggen over deelname, stuur dan een mail met je telefoonnummer aan info @ goldenblues.nl of info @ vositity.nl, dan nemen Monique of Ester contact met je op.

Vaak gestelde vragen

Ik heb geen ervaring met yoga, is dat een bezwaar?
Ook al heb je nul ervaring met yoga, dan kun je toch komen. Ester doet yoga-oefeningen die ieder op haar eigen niveau kan doen.

Ik heb geen ervaring met opstellingen, kun je uitleggen wat dat inhoudt?
Een opstelling is een werkwijze die gebruikt wordt om onzichtbare onbewuste patronen in een systeem (familie, team, organisatie) zichtbaar te maken. Hierdoor kan de vraagsteller ruimte maken voor verandering.

Er wordt gewerkt met representanten. Mensen representeren dan familieleden of onderdelen die te maken hebben met iemands vraagstelling.

Wij werken met de kern van iemands vraagstelling. Opstellingen duren daardoor over het algemeen 30 tot 45 minuten.

Ik eet vegetarisch en glutenvrij, houden jullie daar rekening mee?
De maaltijden en snacks zijn vegetarisch. Je kunt op het aanmeldformulier aangeven of je vega bent of dat je glutenvrije producten eet.

Helaas kan ik niet komen. Wanneer houden jullie weer zo’n retreat.
Nadat een retreat plaats heeft gevonden, plaatsen we een nieuwe datum op de website.

Stuur een mailtje aan info @ goldenblues.nl of info @ vositivity.nl, dan houden we je op de hoogte.

ana-municio-PbzntH58GLQ-unsplash