Zennen & ZIngen Kalenberg 2023 ontbijttafel!
pop up Zennen & Zingen 2022 zingen bij een pauzeplekje
Zennen & ZIngen Kalenberg 2023 mooie kamer met bad
Zennen & ZIngen Kalenberg 2023 buiten zingen

24-26 mei (volgeboekt) &

6-8 september

In 2024 twee weekenden op deze prachtige locatie! Wil je de Weerribben ook op unieke manier beleven, dan ben je van harte welkom.

Moeilijk te overtreffen zeggen meerdere deelnemers… Maar die uitdaging gaan we uiteraard graag aan:-). De eerste enthousiastelingen hebben zich al gemeld, laat het ons vooral weten als je op de lijst wilt. 

Andere kunnen het je natuurlijk nog beter vertellen, dus hieronder kan je lezen hoe iemand het in juni heeft ervaren:

‘Ester en Elly zijn vakvrouwen, dat wordt direct al duidelijk bij het welkom en inhalen van de groep, warm en betrokken en waardoor ik gelijk kon ontspannen en me kon richten op waarvoor ik gekomen was, een weekend met veel “ME TIME”. De afwisseling van activiteiten en tijd voor jezelf vond ik mooi in balans. Juist ook omdat de omgeving, met veel fijne mogelijkheden voor in en ontspanning, uitnodigend werkte. Maar ook voor het laten landen van de oefeningen en wat dat teweeg bracht. En heerlijk om zo ook met m’n zus samen te kunnen zijn!! Waarschijnlijk al meerdere malen teruggegeven, de maaltijden waren fantastisch

Het programma vond ik mooi opbouwend. Heb meerdere retraites en dit soort weekenden gedaan en ja, jullie zijn vakvrouwen – weten waar je mee bezig bent. Ook jullie genieten zichtbaar en dat doet wat met de groep in de relatie! Yoga heb ik op deze manier zo niet eerder beleefd en ik vond het klasse!! Mijn lijf kon langzaam wennen aan nieuwe houdingen en poses en werd door het weekend heen steeds soepeler. Heb me inmiddels opgegeven voor een proefles bij een mooi centrum in de omgeving. Het zingen vroeg meer tijd, in het begin ’t gevoel van ‘holy moses’ wat ingewikkeld allemaal! Ik kwam steeds meer in contact met klanken en melodieën die me energie gaven, ik begon het te voelen in mijn lijf! De uitsmijter bij de dorpskroeg vond ik mooi bedacht, het benadrukte de band die we met elkaar hadden gesmeed door het weekend heen en ik voelde me voor ’t eerst een popster, hahahahah 😉 Het weekend heeft nog lang na geresoneerd, voelde energie en heb allerlei nieuwe ideeën opgepakt en uitgewerkt. Ook nog lang in de auto zitten meezingen met liedjes op de radio of andere muziek in mijn omgeving.

Dus kortom, 2 deskundige vrouwen, die complementair aan elkaar zijn wat betreft deskundigheid, karakter en verbindende kwaliteiten. Gevoel voor humor, zacht en energiek!

En gelachen hebben we, heerlijk!’

Gelske Zielstra

Waarom kiezen we voor deze combinatie van zingen & fysieke (yoga) oefeningen?

Wanneer ik zing, voel ik bijna letterlijk hoe de zogenaamde gelukstofjes vrijkomen :-). Niet zo gek, want weet je dat er bij zingen daadwerkelijk endorfine vrijkomt? Daarnaast is het vooral heel erg lekker om te doen. Yoga & zang verrijken elkaar en dat laten we jou ook graag ervaren.

Met mijn zangcollega Elly Machtel, die je niet alleen heerlijk laat zingen, maar ons ook nog eens binnen no time prachtig meerstemmig laat klinken, organiseer ik dan ook met veel plezier ons zennen & zingen weekend aan een prachtige locatie aan het water in de Weerribben. Deze locatie wordt gerund door twee heel lieve mensen die dit nieuwe hotel met enorm veel liefde hebben opgebouwd. Aan elk detail is aandacht besteed. De energie op deze plek laat je direct landen en geeft je ruimte voor datgene wat jij nodig hebt.

Wil je graag mee? Lees dan even de verdere informatie of meld je hieronder direct aan.

Zennen & ZIngen Kalenberg 2023 krijger aan het water
Zennen & ZIngen Kalenberg 2023 ontbijt aan het water
Zennen & ZIngen Kalenberg 2023 fruitsalade!
Zennen & ZIngen Kalenberg 2023 repeteren aan het water

Wil je nog iets meer weten over het WAAROM van deze plek?

Nu ik zelf bij de Weerribben woon, kan een locatie daar natuurlijk niet ontbreken 🙂 De omgeving heeft mij al zoveel gebracht en blijft me verrassen, elke keer weer.

Ik vond een prachtig boutique hotel aan het water. Bij ontzettend leuke mensen die een oude boerderij hebben omgetoverd tot een pareltje van een hotel. De grote kamers zijn allemaal ingericht vanuit de 7 elementen (vuur, aarde, wind, metaal, hout, lucht, water). Ik was direct enthousiast en ben enorm blij met deze samenwerking.

Het hotel ligt aan het water en dus kan je -als je net als ik een liefhebber bent- de ochtend starten met een lekkere plons in het water en kunnen we met een bootje de mooie omgeving verkennen. De kamers zijn zeer ruim opgezet, de bedden kunnen ruim uit elkaar worden geplaatst indien gewenst. Dat maakt het tot prima kamers om te delen.

Er zijn 7 slaapkamers.
Er is ruimte voor maximaal 14 deelnemers.

Hoe ziet het weekend eruit?

Vrijdag

Op vrijdagmiddag ben je vanaf 15:30 uur welkom. Om 16:00 uur beginnen we met het programma. We beginnen met een heerlijke rustige yogales om je te laten landen op deze fijne plek. Na de yogales heb je de tijd om je even op te frissen om vervolgens, eventueel met een lekker drankje in de hand, de eerste zangsessie te ervaren. Na het zingen staat er een heerlijk diner voor ons klaar.

Zaterdag

Op zaterdag starten we met een energieke yogales om je lichaam en geest lekker wakker te maken. Na de yoga staat een ontbijtje voor je klaar en na dit ontbijt is het weer tijd voor een zangsessie van Elly. Na de lunch is er vrije tijd. Je kunt genieten van de prachtige Weerribben met een wandeling of een tochtje met de boot. Aan het einde van de middag is er een yinyogales om even alle aandacht weer naar binnen te brengen, zodat je lekker van binnen naar buiten jezelf kunt uitdrukken bij de zangsessie die erop volgt.

Zondag

De yoga op zondag is een combinatie van yang & yin, inspanning en ontspanning met elkaar afgewisseld. In de laatste zangsessie zingen we de ‘generale repetitie’. Zondag sluiten we af na de lunch, met een zangoptreden op een terras, óf door het maken van een filmpje ter herinnering.

Inclusief: 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner en 2 overnachtingen in het mooie Boutique hotel in de weerribben (een 2 persoonskamer).

Voor wie?

Zenners & zangers.

Oftewel je houdt van yoga (je hoeft echt geen ervaren yogi te zijn) en je houdt van zingen of zou dat in ieder geval eens willen onderzoeken. Deze combinatie maakt je enthousiast en je vindt het leuk dit met gelijkgestemden te ervaren in een weekend in een prachtige omgeving van water en groen.

We sluiten in dit weekend zoveel mogelijk aan bij de deelnemers. Oftewel de yogalessen zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Voor de zang geldt ook dat je zowel met ervaring als zonder mee kunt doen. Via een kleine vragenlijst vooraf horen we graag je niveau, zodat we er goed op in kunnen spelen. Ik ben zelf elke keer weer verbaasd hoe we in een weekend al zo’n enorme verbinding creëren en hoe geweldig de meerstemmige liedjes al klinken!

Wat zijn de kosten?

Het Zang & Zen weekend kost € 540,- inclusief BTW

Inclusief

  • Twee overnachtingen in een prachtige ruim opgezette kamer voor 2 personen. Elke kamer heeft een unieke uitstraling met elk een aparte living en eigen badkamer en toilet.  De bedden kunnen ruim uit elkaar worden geplaatst. Fijn wanneer je bijvoorbeeld met een onbekende deelt.
  • Alle maaltijden in het programma (2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner)
  • Alle Zang & Zen sessies onder enthousiaste en liefdevolle begeleiding van Elly Machtel en Ester de Vos. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht, omdat de groep klein is.
  • Wil je echt geen kamer delen, vraag dan even via mail of app naar de mogelijkheden.

Exclusief

  • Reis en annuleringsverzekering (we verzoeken je deze zelf af te sluiten)
  • Het vervoer naar de locatie
  • Drankjes
  • Lijkt het je wat, maar twijfel je nog?
    Neem dan vooral even een kijkje op de Facebook pagina’s van Vositivity/Ester de Vos en Zingen in de Zon/Elly Machtel. Daar vind je mooie foto’s en zeer enthousiaste reacties van deelnemers. Een aantal heeft al opnieuw geboekt, dus pas op, het is verslavend ;-). Uiteraard mag je ook gerust contact opnemen als je nog vragen hebt, stuur een mailtje naar info@vositivity.nl of een whatsappje naar 0031652478247.

Sta je te popelen?

Ga je mee?

Meld je hieronder direct aan door een aanbetaling van € 95,- te doen:

Behalve Zang & Zen, organiseert Elly nog andere zangreizen en dagworkshops binnen en buiten Nederland. Meer info vind je op haar website: https://www.zingenindezon.nl

Wil je liever mee op een verre reis? Kijk dan vooral ook eens bij onze andere reizen naar Bali, Suriname en Turkije.

Onderstaand gedicht ontvingen Elly en ik
van een deelnemer aan het weekend
dat wij eerder organiseerden in Friesland: