online yoga cursus

‘Voor jou.

Als je met je hoofd WEET dat je lichaam en alles wat je voelt belangrijk is, maar je nog niet weet hoe hier goed contact mee te maken. Of het nog spanend vindt.

Ik doe niks liever dan jou met deze journey te laten ervaren dat voelen niet eng is, maar juist heel waardevol. Dat je lichaam vol wijsheden zit. En dat je hierdoor een zoveel lichter leven kunt leiden. Dat pieken en dalen een zinvolle bijdrage leveren aan jouw leven. Dat je kunt meebewegen met de golven van emoties die nou eenmaal onderdeel zijn van ons bestaan. En dat die golven je kunnen helpen de juiste keuzes te maken. Om JOUW pad te lopen. Want dat is precies de bedoeling. Zodat je connectie maakt met de voor jou juiste mensen en zo jouw talenten in de wereld kunt zetten. Jouw intuïtie kunt volgen en je verbonden voelt met het grote geheel.

Dat gun ik je vanuit het diepste van mijn hart.’ – Ester

 

‘Voor de journey stond ik zo ontzettend stil. En nu gebeurt er van alles, er is beweging. Ik ben heel bewust keuzes aan het maken en mijn eigen pad aan het lopen. Toen ik startte aan de journey was ik over ongeveer alles in mijn leven niet tevreden. Ik was echt de zingeving kwijt. Zoekend naar ‘wat moet ik nu’. ‘Waar doe ik het allemaal voor’. Ik kan heel erg het groene gras bij de ander zien en dan valt het niet altijd mee je lekker te voelen in en bij en met jezelf. Ik heb wel zo’n 3 jaar in die ontevredenheid gezeten, zoekende, niet goed weten hoe dingen aan te pakken. Het grote verschil na het doorlopen van de journey is dat er nu van alles in beweging is en er een tevreden sprankel is. Er is een vuurtje gekomen, zo van: als dit me allemaal lukt, dan komt er nog meer. Dat geeft zelfvertrouwen. Ik raak niet meer ondersteboven, omdat ik van binnen voel dat het goed is.  – Annelies

Een verrijkende online zelfgroei training

Reis je mee op deze bijzondere reis?

Vlieg met ons mee met op een online reis door de chakra’s.
Ontdek hoe je kunt meebewegen en tegelijkertijd rust kunt vinden in de onrust.

Deze online reis is voor jou als je rust en ruimte wilt ervaren in hoofd en lichaam, open staat voor een transformatie en – net als Ester – persoonlijke ontwikkeling en reflectie interessant vindt.

Photo by Jazmin Quaynor on Unsplash

Ik help je graag naar een beter balans in je leven!

Ik wil graag dat mensen intens en bewust leven. Ik heb zelf veel geworsteld met mijn privé-werk balans totdat ik fysiek steeds meer tegen mijn grenzen begon aan te lopen.

De afgelopen jaren ben ik hier meer balans in gaan brengen en ervaren. Ik heb meer rust gekregen in mijn actieve denken. Ik heb geleerd meer te ontspannen en te genieten. Dit heeft tot gevolg dat ik minder fysieke klachten heb, mijn energie beter kan verdelen en betere besluiten kan nemen. 

Deze reis door de chakra’s brengt diepgang, op nuchtere wijze. Echt een kado aan jezelf. En voor je omgeving, aangezien je er een leuker mens van wordt voor anderen als je investeert in jezelf :-). Je herkent en doorbreekt patronen en kiest uiteindelijk nog meer (vanuit liefde) voor jezelf. Uiteraard met respect voor de ander. In deze journey ga je jezelf steeds meer omarmen en steeds beter voor jezelf zorgen.

‘Na deze reis weet ik dat ik een andere weg ga inslaan. Mede door alles te doorvoelen. Ik ben veel meer naar mezelf gaan luisteren. Ik ging altijd enorm mee met (de energie) van anderen. Nu kan ik dichter bij mezelf te blijven. Soms schiet ik nog terug naar dat oude patroon, maar steeds minder vaak. Ik neem nu steeds meer afstand en stel mezelf de vraag: wat vind IK hier nu eigenlijk van. Omdat je in het programma van Ester zo terug gaat naar je eigen kern.’ – Christine

Van onrust naar rust

Je ervaart regelmatig onrust in je hoofd en lichaam. Je hoofd draait overuren. Je verlangt naar meer rust en ruimte, in hoofd en lichaam. Je kunt je gedachten moeilijk stop zetten. Ook heb je weinig grip op wat je voelt. Je voelt weinig of wordt juist overladen door emoties. Je bent daardoor soms ook de grip op je besluitvorming kwijt of neemt te weinig tijd om op te laden of je uit te spreken. Daarnaast – of misschien vooral –  ben je benieuwd naar hoe de chakra’s werken, hoe het lichaam en geest samenwerken. Wil je je yoga bijvoorbeeld verder verdiepen of wil je de psychologie vanuit een andere invalshoek bekijken. Als een of meerdere dingen hiervan jou raken, dan is deze reis een reis voor jou.

Voor wie niet?

Deze training is niet bedoeld:
– Voor degene die geen commitment met zichzelf wil aangaan
– Voor degene die geen behoefte heeft om te veranderen
– Voor degene die niet buiten de eigen comfortzone wil gaan
– Voor degene die geen behoefte heeft om aan zichzelf te werken

De gehele journey , mijn pad daarin, is boven verwachting. Heel soms dacht ik even dat er weinig gebeurde. Maar dan keek ik terug en zag ik dat ik al stappen had gezet. Ik voel ook dat ik niet meer terug kan naar hoe het was.’

‘Het begin van de journey was cruciaal, het echte voelen. Ik dacht namelijk dat ik dat kon, wat eigenlijk helemaal niet zo bleek te zijn. Dat heb ik echt ervaren en doorvoeld. Dat was confronterend, maar zo goed. De kracht van het programma is dat je het zelf kunt gaan ervaren ipv erover praten. In het bijzonder voor mensen die intelligent zijn, die met hun hoofd bezig zijn. Daar kan je je in dit programma niet achter verschuilen. Een voorwaarde is wel dat je het allemaal aangaat en aandurft. Maar dan moet je ook echt wel, want je kan niet meer terug eenmaal je eerste inzichten krijgt.’ – Christine

In deze reis
 • Ga je van WETEN dat je lichaam een belangrijke bron van wijsheid is naar VOELEN dat dit zo is.
 • Krijg je inzicht in waar je blokkades liggen (waar heb je teveel van en waar te weinig?)
 • Leer je meer over waar jij je energie uit kunt halen en wat de energie juist aan je onttrekt.
 • Geef ik je oefeningen die je rust en ruimte brengen in hoofd en lijf
 • Heb ik mooie visualisaties en meditaties voor je opgenomen die je in contact brengen met jouw essentie.
 • Krijg je inzicht in de werking van de verschillende chakra’s en zal je ervaren hoe bijzonder deze chakra’s inwerken op je leven
 • Heb ik bijzondere ‘DARE TO FEEL oefeningen’ voor je uitgewerkt, die zorgen dat je uit je comfrotzone stapt om daadwerkelijk te groeien naar wat jij wilt

Kortom, niet geschikt als je niet bereid bent iets spannends te ondernemen 😉.
Wel geschikt, als je zin hebt in een avontuur en jezelf  wilt ontwikkelen 😊

yoga cursus online

‘Ik kan veel beter berusten in bepaalde keuzes die ik maak. Omdat ik ook weet wat het me brengt op lange termijn. In mijn dagelijkse leven zorgt het ervoor dat ik meer energie over hou voor andere dingen.’

‘Wat ik vooral heel leuk vond aan dit programma is dat iedere module weer iets bracht in mijn leven wat echt met dat specifieke chakra te maken had. Het klopte ieder keer weer..Bijna magisch. En de speelsheid van het programma spreekt me aan. Ik vond het iedere keer, iedere week, een verrassing. Je hebt alle vrijheid en de interactie met Ester was een cadeautje erbij. Het was bijzonder om de werking van chakra’s te mogen ervaren – het werkt dus echt! Voor mij zat het programma echt heel goed in elkaar. Al wandelend luisterend, of juist in bed.’ – Annelies

Hoe werkt het?

Er zijn 7 chakra’s en vandaar ook 7 modules. Elke module beslaat een periode van 6 weken. Die jij op en in je eigen tijd kan doorlopen. Die 6 weken zijn niet voor niks. Ons brein heeft namelijk zo’n 42 dagen nodig om nieuwe gewoontes te integreren. Op deze manier is de kans groot dat je ook daadwerkelijk een verandering doormaakt.

In deze 6 weken krijg je wekelijks een e-mail met verschillende opdrachten:

 • Fysieke oefeningen
 • Meditaties & visualisaties
 • DARE TO FEEL opdrachten: oefeningen die je uit je comfortzone halen en daarmee zeker voor een leereffect zorgen

We helpen door aan te geven wat de volgende stappen zijn. Het is daarna aan jou om die stappen ook te gaan maken.

‘Accepteren is het kernwoord. Van een stevige basis in mijn wortels naar het bewust worden van mijn emoties. Ze mogen er zijn. De schrik dat ik negatieve emoties beter ken dan alle die met blijheid te maken hebben. Steeds beter loslaten waarheen. Inzicht dat het zoeken naar een passie niet hetzelfde is. Wat een opluchting om geen passie te hebben. Het leek een bittere noodzaak mijn passie te kennen. Niet nodig. Mijn unieke geluid, en stem. Zijn wie ik ben. Daar heb ik nog wat in te doen. Steeds beter leer ik luisteren naar mijn gevoel. Laat ik mijn intuïtie spreken. Van het harde hoofd werken naar het hart. Wat heb ik toch altijd hard gewerkt. Het is niet meer nodig. Ik voel dat het is gezakt. Verbinding met het grotere geheel. Korte momenten dat ik er gewoon ben. Heel ven kort, waardevol, vredevol, aanwezig.’

‘Ester heeft ons bij de hand genomen met alles wat ze aangeboden heeft, en dat was voor mij heel bijzonder. De combinatie van zelfstandig aan het werk zijn en de persoonlijke duwtjes in de rug. Het programma online volgen is plezierig. In je eigen omgeving, op je eigen plekje, in je eigen tijd. Een heel mooie vorm met heel mooi materiaal.’

‘Ik had eigenlijk geen idee wat ik kon verwachten. Ik ben blij met de impact die het op mij heeft gehad. Ik ben blij met jouw aanbod, de zorgvuldigheid hoe je het programma in elkaar hebt gezet, met je enthousiasmerende mailtjes en de persoonlijke anekdotes, en de muziek erbij. Het was steeds heel rond en dat vond ik heel erg mooi. In die zin heeft het mijn verwachtingen overtroffen.’ – Nandra

Wanneer?

Je volgt de modules in je eigen tijd, wanneer het jou dus uitkomt. Dat betekent dat er geen vaste tijden zijn (op bonussen na) om ermee aan de slag te gaan. Ik adviseer je wel om de opdrachten per week te voltooien.

Nadat je aangemeld bent, kan je direct aan de slag. Alle materialen worden aan je beschikbaar gesteld. We begeleiden je met wekelijkse e-mails waarin we aangeven met welke module en week aan de slag te gaan.

‘Na deze reis ben ik mijn lijf veel serieuzer gaan nemen. Bijna iedere dag ga ik zitten en doe ik een meditatie of een ontspanningsoefening. Ook doe ik regelmatig yoga. Wat ik zo leuk vind aan deze journey met de chakra’s, is dat het ieder keer weer gaat over dingen die essentieel zijn. Zo mooi om steeds weer bij die essentie van jezelf stil te staan. En verbazend dat het elk chakra weer gebeurt.’

‘Het voelt veel meer open nu. Ik voel meer levensenergie. Ik ben blij dat ik het mezelf heb gegund. Dat deze reis me heeft gebracht dat ik meer in mezelf investeer en meer keuzes maak voor MIJ. Dat ik mezelf belangrijk heb gemaakt. Daar ben ik al jaren mee bezig en heb ik nu echt een grote stap in gezet. In mijn dagelijkse leven zie ik dat terug in mijn relatie, in mijn keuzes waar ik mijn tijd aan besteed, ook in mijn relatie met mijn kinderen.’ – Nanda

Veel gestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik per week kwijt?
Elke week krijg je door mij zorgvuldig samengestelde materialen. Naast de tijd die je nodig hebt om je opdrachten te lezen en de materialen te bekijken en te beluisteren, staat het jou verder vrij of/hoe je er dagelijks mee bezig wilt zijn, of dat je er eenmalig doorheen gaat. Je zal steeds meer gaan voelen wat jij nodig hebt.

Wat als ik gaandeweg van reis wil veranderen omdat ik behoefte heb aan meer contact?
Dit kan gedurende de module 1 (eerste 6 weken). Daarna raad ik het af omdat je dan mogelijk een van de bonussen mis kan lopen.

Hebben we ook een pauze tijdens deze reis?
Uit ervaring met de eerste reizigers weten we dat er behoefte is aan stilteweken en niets doen. Daarom hebben we na elke module een week stilte. Geen opdrachten, geen nieuwe dingen. Uiteraard staat je wel vrij om terug te blikken op de 6 weken en nogmaals bepaalde onderdelen te herhalen.

‘Ik had zo weinig energie. Kon me niet goed concentreren. Ik had fysieke klachten (heupen). Fysiek was  het allemaal heel lastig. Het was allemaal hoofdzaak. En na de journey is het bijzaak geworden. Ester’s chakra journey kwam voorbij en ik wist dat ik dat moest volgen. Het was een heel gevoelsmatige beslissing. De journey gaf me vooral levensenergie terug.’ – Nanda

Module 1
Een reis door chakra 1: Uit je hoofd

Met behulp van diverse fysieke oefeningen, meditaties, en ‘dare to feel’ opdrachten ga je inzicht krijgen in hoe aanwezig jij bent in het hier en nu. En hoe je ervoor kunt zorgen dat je rust en ruimte kunt ervaren in je hoofd (en lichaam), ook al is het onrustig om je heen.

Om je een beter beeld te geven wat je wekelijks krijgt, zijn hieronder delen uit Module 1 als voorbeeld weergegeven. Elke module heeft dezelfde opbouw, uiteraard met een andere content.

Je lichaam als kompas

 • Video: welkom, introductie, uitleg van de module, hoe het werkt
 • Uitleg door Ester van chakra 1
 • Een bodyscan met opdracht

Yoga als verbinding tussen lichaam en geest

 • Audio-opname van Ester met korte toelichting
 • Een variant op de bodyscan
 • Audio-opname behorende bij serie 1 uit het boek ‘Vliegen zonder te zweven’

Back to your ROOTS

 • Audio van Ester gericht op aarden
 • Een easy ‘Dare to Feel’ opdracht
 • Bodyscan audio
 • Roots audio

Jouw huis, jouw tempel

 • Opdrachten met liefdevolle zorg voor jezelf
 • Yogaserie video
 • Goeiemorgen audio
 • Bodyscan

Bekrachtiging

 • Opdracht (pdf)
 • Yogaserie video
 • 1e chakra audio
 • Bodyscan

Jouw plek op aarde

 • Audio meditatie over jouw plek op aarde
 • Een ‘Dare to Feel’ opdracht om JOUW plek nog meer in te nemen
 • Reflectie opdracht om al het geleerde te bekrachtigen
Module 2
Een reis door chakra 2: Grip op emoties

Vind je emoties interessant? Of vind je ze lastig? Mijn overtuiging is dat emoties enorm veel inzicht kunnen geven. Inzicht in wat er belangrijk voor je is bijvoorbeeld. Zodat je betere keuzes kunt maken. Misschien vind jij dit ook, maar ben je een beetje vergeten hoe het moet. Of nemen je emoties het van je over, waardoor ze in plaats van boeiend heel lastig worden.

Met behulp van diverse fysieke oefeningen, meditaties en ‘dare to feel ’opdrachten krijg je in deze module inzicht in jouw manier van omgaan met emoties en hoe je hier zelf meer grip op kunt krijgen.

Module 3
Een reis door chakra 3 : Jouw ambities en jouw weg

Laat je je makkelijk afleiden van jouw pad? Of hou je juist te star vast aan wat je bedacht had waardoor je niet meer flexibel kunt meebewegen. Of word je teveel geleid door je ego in plaats van wat je echt wilt?

In deze module krijg je oefeningen, meditaties en ‘dare to feel’ opdrachten om je zelfvertrouwen te versterken en je eigen pad te bewandelen.

Module 4
Een reis door chakra 4: Geven & nemen in balans

Hoe vaak luister jij naar je hart? Maak je keuzes vanuit je hart? Doe je wat jou plezier brengt? Werk je te HARD in plaats van vanuit je hart? Heb je moeite met ontvangen?

In deze module krijg je inzicht in hoe jij geeft en ontvangt en vind je je weg naar jouw verlangens. Waar word jij blij van en hoe kan je dit aandacht en energie geven?

Module 5
Een reis door chakra 5: Jouw unieke stem

Durf jij je mening te geven? Of vind je dat juist makkelijk en vind je het lastig om stiltes te laten vallen? Gebruik jij al je talenten op een manier die voor jou goed voelt? Of voel je je daarin kwetsbaar?

Met behulp van fysieke oefeningen en ‘dare to feel’ opdrachten oefen je met het laten horen van jouw stem. Je staat stil bij jouw talenten en hoe je deze het liefste inzet.

Module 6
Een reis door chakra 6: Luisteren naar je intuïtie

Dat innerlijke kompas, we kennen het allemaal. Maar luister je er ook naar? Of zie je snel beren op de weg? Durf je niet te vertrouwen op een dieper weten en jouw wijsheid.

In deze module leer je (weer) contact te maken met jouw diepere wijsheid, jouw innerlijke kompas. Je ziet helder voor ogen waar je heen wilt en gaat.

Module 7
Een reis door chakra 7: In verbinding

Ben je kwijt waar je het eigenlijk voor doet? Vind je het lastig dat grotere plaatje te zien? Voel je je niet verbonden met je omgeving?

In deze module weet je weer waar je het voor doet en voel je stevige grond onder je voeten, terwijl je ook voelt dat je vooral mag vertrouwen op het ‘grote geheel’.

Wil je graag meedoen maar houdt iets je nog tegen? Of heb je vragen?
Laat het me weten wat je weerhoudt om geheel voor jezelf te gaan. 

‘Struggles vooraf: dat doorvoelen. Ik dacht altijd, ik voel heel veel. Maar dat viel tegen. Bij dat 2e chakra ontdekte ik een soort leegte… helemaal niet voelen. Vond ik best confronterend. Daar begin ik nu steeds meer toe te laten, gevoelens van kwetsbaarheid toe te laten. Was echt een eyeopener, dat is er ook. Kan ook een muur bouwen, maar dit kan ook. Praten over je gevoel is toch echt anders dan het in mijn lichaam voelen. Je kunt de taal ontwikkeld hebben qua emoties, je kunt het goed benoemen, maar dat betekent niet dat je het in je lijf kunt voelen. Keelchakra heeft ook veel indruk gemaakt. Ik merk dat ik nog steeds dingen zeg die niet kloppen met wat ik voel… dan hoor ik mezelf praten… loop ik uit die situatie weg en denk ik, dat ben ik helemaal niet.’

‘Het meest blij ben ik erover dat ik yoga heb ontdekt. Ik ben echt fanatiek bezig. Wat ik fijn aan de yoga series vind is dat je laat zien waar ze voor dienen, wat ze brengen. En dat ik dan zelf die link kan leggen. En dat het in de yoga gaat over je grenzen en dat het niet perfect hoeft. Kwartje is echt gevallen van het doorvoelen. Ik ben de yoga meer gaan begrijpen, meer kunnen plaatsen. Ipv de yoga doen om het doen in gewone yogalessen. Het is vast goed voor je, maar het zal wel. In dit programma leer je hoe het echt werkt in combi met alle info over de chakra’s. Want ik vind het nog steeds fijn om het met mijn hoofd te begrijpen, de combi van practice en kennis. Ester geeft in de les ook aan waar een houding voor dient; bij de meeste yogavormen doen ze dat niet. Dat helpt mijn hoofd om het beter te begrijpen en daardoor kan ik het ook beter voelen.’

– Christine

Ik ben Ester de Vos, psycholoog, yogadocent en on a mission om mensen meer in contact te brengen met wat ze voelen.

Omdat ik erin geloof dat je daardoor niet alleen een fijner en mooie leven leidt, maar ook een leuker mens wordt voor je omgeving.

Ik ben er fan van ons lichaam daarbij te gebruiken als kompas. Ons lichaam bezit zo  veel kennis, maar we zijn vergeten hier naar te luisteren.

Zelf heb ik dat ook opnieuw moeten leren. En ben ik zo blij dat ik die verbinding weer terug heb. Het brengt mij een enorme rust en gevoel van vrijheid. Ook heb ik in de afgelopen jaren al zoveel mensen mogen begeleiden in en bij dit proces. Mogen zien wat er gebeurt als mensen weer gaan voelen. Het ontroert me elke keer opnieuw. Als mensen keuzes gaan maken die bij hen kloppen. Levensvreugde ervaren. Ontdekken dat iets voelen juist fijn is. Zachter worden. Voor zichzelf en voor anderen.   

En dat gun ik jou ook.

BONUS 1: 4 check-ins met Ester, met ruimte voor vragen 

Gedurende jouw reis door 7 modules krijg je toegang tot 4 check-ins met mij. Daarin deel ik al mijn kennis en wijsheid. Ook doe ik in die checkins oefeningen met je en is er ruimte voor al jouw vragen. Ook heb je kans om andere deelnemers te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Na je aanmelding ontvang je ook de data voor deze waardevolle check-ins.

De deelnemers die de hele reis voltooid hebben, waren fans van deze check-ins.Sterker nog, dankzij hen zijn deze check-ins geboren!

BONUS 2: 4 1-op-1 sessies van 1,5 uur

Een zeer waardevolle bonus bij je VIP aanmelding. Een kans om door mij verder begeleid te worden zonder andere deelnemers erbij. Samen duiken we verder diepte in op wat jij nodig hebt in jouw journey. Ik tune bij je in en geef je mee wat ik bij je zie en voel. Dat doe ik met volledige aandacht en vaak ook met begeleiding erna.

Na je aanmelding ontvang je een aparte e-mail hierover met uitleg hoe je deze sessies kunt boeken.

CHECK: Heb je het boek al?

Het is raadzaam om Ester’s boek Vliegen zonder te zweven aan te schaffen als naslagwerk en voor oefeningen: https://www.vositivity.nl/boek/.

boek Vliegen zonder te zweven

Heb je dit boek reeds gekocht, dan ontvang je een korting van € 10,- op de reis door de 7 chakra’s. Gebruik bij je aanmelding de volgende couponcode voor aftrek van dit bedrag: vliegen10

JOYFUL Journey door de zeven chakra’s
Je geniet onwijs als VIP

Direct toegang tot alle 7 modules!

Je bent 49 weken op reis

Je ontvangt wekelijks een nieuwe e-mail met opdrachten voor de komende 7 dagen

Je werkt in je eigen tempo gedurende de week, wanneer het jou uitkomt

Bonus 1: 4 check-ins met Ester

Bonus 2: 4 1-op-1 sessies met Ester

Waarde: €3.800,- excl. btw

Jouw investering: €2.300,- excl. btw

Dat is ongeveer €47,- excl. btw per week

Nu tijdelijk met €150,- korting voor: €2.150,- excl. btw

JOYFUL Journey door de zeven chakra’s
Je reist graag samen

Direct toegang tot alle 7 modules!

Je bent 49 weken op reis

Je ontvangt wekelijks een nieuwe e-mail met opdrachten voor de komende 7 dagen

Je werkt in je eigen tempo gedurende de week, wanneer het jou uitkomt

Bonus 1: 4 check-ins met Ester

Waarde: €2.500,- excl. btw

Jouw investering: €799,- excl. btw

Dat is ongeveer €17,- excl. btw per week

Nu tijdelijk met €100,- korting voor: €699,- excl. btw

JOYFUL Journey door de zeven chakra’s
Je reist het liefst alleen

Direct toegang tot alle 7 modules!

Je bent 49 weken op reis

Je ontvangt wekelijks een nieuwe e-mail met opdrachten voor de komende 7 dagen

Je werkt in je eigen tempo gedurende de week, wanneer het jou uitkomt

Waarde: €1.800,- excl. btw

Jouw investering: €395,- excl. btw

Dat is ongeveer €8,- excl. btw per week

Nu tijdelijk met €75,- korting voor: €320,- excl. btw

‘Ik wilde vooraf eigenlijk meer interactie. Maar ik ontdekte dat het voor mij helemaal niet nodig was. Iedere week was een verrassing, wat krijgen we nu weer. Die les van aarden. Zo zalig. En s morgens de dag te starten met de bodyscan, het voelde als een cadeautje. De journey is ook iets wat je zelf doorloopt. Er is ruimte om het in je eigen tijd en tempo te doen. Dat was juist fijn.’

‘Ik durf nu hulp te vragen en meer te kiezen voor mezelf, ook al vindt een ander dat niet leuk. De acties stem ik op mijn gevoel af. Ik kan wel beter duiden wat de fysieke signalen te vertellen hebben.’

 – Annelies