Ester gaat als psycholoog regelmatig mee op reis voor  verschillende Televisieprogramma’s

Verder werkt zij ook in Nederland mee aan diverse programma’s zoals Utopia en Expeditie Robinson.

Hieronder een kleine glimp.

Ester is ook te boeken als spreker

Mail ons gerust via info [at] vositivity.nl
voor de mogelijkheden

Podcast: Op zoek naar Veerkracht

Podcast van Marion Reijerink van Marion.TC, in gesprek met mij:
Veerkrachtiger leven door meer verbinding met jezelf

“Emoties nestelen zich in ons lichaam, maar we luisteren er nauwelijks naar. We negeren ze soms liever. Zonde, want juist daar zijn antwoorden te vinden.” Zo begint het boek ‘Vliegen zonder te zweven’ van auteur, yogadocente en spreker Ester de Vos. Haar motto: dare to feel. In de derde podcastaflevering van Op zoek naar veerkracht spraken wij haar over de relatie tussen emoties en veerkracht. De belangrijkste bevindingen vind je in dit blog.

Lees het blogartikel van Marion hier:

De podcast met Marion is hier te beluisteren:

Diep

In ‘Diep’ laten zes bekende Nederlanders zich allemaal één nacht opsluiten door presentator Joram Kaat.

Ze gaan de nacht in zonder telefoon, maar met een levensvraag die voor hem of haar belangrijk is. Elke nacht zijn er drie ‘wijzen’ die ieder vanuit hun eigen expertise de gast te hulp schieten.

Influencer Nienke Plas, verslaggever Dennis Schouten, actrice Joy Wielkens, influencer Koen Kardashian, ex-profvoetbalster Anouk Hoogendijk en rapper Donnie gaan ‘Diep’ in deze nieuwe EO-serie. Overdag neemt het vluchtige en hectische leven hen over, deze nacht gaan ze de diepte in en proberen ze antwoorden te vinden op een prangende vraag.

Als één van de ‘wijzen’ zie je mij hieronder in de afleveringen met Dennis Schouten en Anouk Hoogendijk.

Hier kan je o.a. een podcast na aflevering met mij beluisteren:

En hier vind je de nabranders:

Family Island

Hulpprogramma waarin Johnny de Mol vier probleemgezinnen een laatste strohalm biedt.

Deze gezinnen worden al jaren verscheurd door bijna onoplosbare problemen met een onhandelbare tiener. Ze zijn ten einde raad, alle hulpstations zijn al gepasseerd. Johnny neemt deze gezinnen mee naar het tropische eiland Pulau Macan in Indonesië met maar één doel: de negatieve spiraal doorbreken, zodat alle gezinsleden weer normaal met elkaar onder een dak kunnen leven. In harmonie en met wederzijds respect. Ik reisde mee als psycholoog en begeleider voor de gezinnen achter de schermen.

Ver van huis

Programma waarin Angela Groothuizen op reis gaat met gezinnen om hen op locatie te helpen een nieuwe start te maken.

Gezinsleden van de families die meedoen, leven soms totaal langs elkaar heen vanwege drukke banen, school, sociale druk en afleiding als games, social media en smartphones. De families worden door Angela letterlijk 100 jaar terug in de tijd gebracht, wanneer zij hen meeneemt naar de amish in Amerika. De amish staan bekend om hun sobere leefwijze. De bedoeling van de reis is elkaar weer terug te vinden als gezin en tijd te nemen om echt te ervaren wat er in de ander omgaat.Ik reisde- samen met collega Kas Stuyf die voor de schermen in gesprek ging met de gezinnen- mee om de gezinnen achter de schermen op te vangen en te begeleiden. En kreeg tegelijkertijd een unieke kans om een kijkje te nemen in het leven van de Amish.

Eindelijk thuis – Sierra Leone en Colombia (2018/2019)

Voor het TV programma Eindelijk thuis reisde ik mee naar Sierra Leone en Colombia.

Eindelijk Thuis is een programma bij de KRO-NCRV. Daan Nieber gaat samen met geadopteerde kinderen en hun adoptieouders op reis door hun geboorteland. In elke aflevering staat één ouder-kindkoppel en hun reis in het land van herkomst centraal. Samen bezoeken ze de voor hen zo belangrijke plekken uit de eerste tijd van het geadopteerde kind en leren we meer over de cultuur van het land van herkomst.

Ik reisde mee naar Sierra en Leone en Colombia als psycholoog achter de schermen. Wat een mooie ervaring, zowel om te zien wat het met de mensen deed en hun relatie als de landen waar we naar toe reisden.