16 – 26 januari 2025

Ontdek Suriname op een absoluut buitengewone manier! 

Deze onvergetelijke ervaring stelt je in staat om jezelf op een dieper niveau te ontdekken en te groeien.

Elk jaar opnieuw geraakt. Dit land blijft verrassen. Nieuwe ontdekkingen, nieuwe ontmoetingen. En dit jaar was dat onder andere met veel bijzondere dieren. Zo troffen we een luiaard heel dichtbij en dat is heel bijzonder, aangezien ze maar eens in de twee weken uit de bomen naar beneden komen. Om te plassen en te poepen ;-). Ook zagen we weer kaaimannen in het binnenland en werden we op ons boottochtje vergezeld van heel veel dolfijnen. Terwijl de maan langzaam boven ons verscheen. Opnieuw een magische reis met een gouden rand. In 2025 gaan we opnieuw van alles beleven, ontdekken en proeven. Ga je mee?

Ook voor de deelnemers die eerder met ons meegingen maken we het moeilijk om er ‘nee’ tegen te zeggen Want, door een aangepast programma en de nieuwe locaties wil je prachtig Suriname vast verder met ons gaan ontdekken. Er valt nog veel meer te beleven daar…

WhatsApp Image 2024-01-24 at 21.28.30 (2)
bomen
WhatsApp Image 2024-01-23 at 15.59.27 (5)
In_bootje
WhatsApp Image 2024-01-26 at 22.49.29

Duurzaam reizen

Het blijft een vliegreis, anders kom je er niet 🙂
Wel proberen we tijdens de reizen van Vositivity zoveel mogelijk bij te dragen aan lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid, educatie, natuurbehoud en dierenbescherming.

We logeren in eco vriendelijke accomodaties, eten zoveel mogelijk zelf verbouwde groente & fruit, doneren kleding aan vrouwen en kinderen in het binnenland en volgen we vanaf deze editie workshops omtrent het behoud van dieren in Suriname. Hoe we dat laatste doen? Dat is nog een verrassing 🙂

In 2025 ontdekken we een ander, nieuw deel van Suriname. Net als in 2024 heeft deze editie veel aandacht voor persoonlijke verdieping waardoor jij  nog meer uit deze journey haalt.

Suriname..

Het land waarvan ik voelde, daar moet ik naar toe. In 2017 ging ik er heen. Met Cheronne, een goede vriendin die er is geboren. Op haar 13e emigreerde ze naar Nederland. Ik sloot het land direct in mijn hart. De warmte, de hartelijkheid, de geuren, de kleuren, de smaken en de jungle. Het raakte me diep. Het verrijkte mij als mens. Ik leerde nieuwe kanten van mezelf kennen. En vooral was ik ontroerd door de mensen. De warmte. En het ZIJN.

Die ervaring gun ik jou ook.

En eigenlijk vind ik het een land waar je, zeker als Nederlander, gewoon een keer naar toe moet… 

Vooral in deze tijd waarin we steeds meer ontdekken over de geschiedenis van dit bijzondere land. Maar ook het oergevoel van de jungle, een totaal andere cultuur maar tegelijkertijd wel in je eigen taal kunnen communiceren zijn geweldige ervaringen. Een land wat je zeker raakt, waar je ziet hoe mensen van verschillende achtergronden en met verschillende religies naast elkaar leven.

Proeven, beleven, voelen, ervaren

Op deze reis maak je niet alleen een reis door dit bijzondere land, maar maak je ook een persoonlijke reis. Door de bijzondere ontmoetingen in het land, de diverse smaken van eten in het land en de prachtige locaties die we bezoeken, worden al je zintuigen geprikkeld en leer je nieuwe kanten van jezelf kennen. In sessies met mij verdiep je je ervaringen en ontdek je nog meer van jezelf. Ook je mede reisgenoten dragen bij aan je beleving van dit land. In deze nieuwe editie is er nog meer ruimte voor rust en reflectie. Zodat de impact die de journey heeft nog lang kan nasudderen. Cheronne reist met ons mee en laat je vol trots haar land zien. Haar familie geeft deze reis een bijzonder gouden randje.

Laat je betoveren door de unieke schoonheid van dit land, terwijl je een transformatieve reis maakt die je ziel voedt en je hart verrijkt.

Ging je al eerder mee naar Suriname en wil je weer een keer gaan? Zoek je verrijking en verdieping? Zowel met betrekking tot het land Suriname als voor je eigen persoonlijke journey? Wil je een andere kant zien van Suriname? Dan is deze (8e!) editie er echt 1 voor jou!

En staat het al even op je lijstje, maar kwam het er niet van? No spang (=geen stress) als je een ervaren (innerlijke) reiziger bent, dan is onze nieuwe editie ook voor jou interessant.

Neem vooral contact met mij op om te bespreken of deze editie bij je past.

Suri_vliegtuig
WhatsApp Image 2024-01-25 at 12.59.47
WhatsApp Image 2024-01-23 at 16.00.21 (3)
WhatsApp Image 2024-01-23 at 15.58.20 (7)
WhatsApp Image 2024-01-23 at 15.59.27

Deelnemers die je voor gingen (scroll voor de reviews verder naar beneden) zagen we genieten en verliefd worden op dit land. Ook dit jaar gebeurde het weer. Een aantal heeft zelfs al direct geboekt voor volgend jaar. Sommigen gaan ook voor een 2e of zelfs 3e keer mee op reis, ik vind het zo te gek als anderen net als ik zo geraakt zijn door de schoonheid en warmte van dit land en de mensen!

Een beetje avontuur moet je wel aanspreken als je deze reis wilt maken. Maar uiteraard snap ik het heel goed als je eerst nog meer wilt weten of ons wilt leren kennen voor je definitief besluit met ons mee te gaan. Ik zou het zelf ook spannend vinden. Een groep vol vreemden, een verre vlucht, een geheel andere omgeving…

Daarom vertel ik je graag in een kennismakingsgesprek meer over de reis. Ook om te bespreken of de reis wel echt bij je past. Ben je eerder mee geweest, dan vertel ik je graag over de nieuwe elementen van de reis. Doordat ik al jaren ervaring heb in het begeleiden van reizen en al meerdere malen in Suriname ben geweest, kan ik goed inschatten of de reis geschikt is voor je.

Voel je het kriebelen, zegt je hart al ja, maar wil je eerst je twijfels bespreken of je vragen stellen? Plan dan een vrijblijvend telefoongesprek in met mij. Je kunt deze hier aanvragen. Heb je een korte vraag, dan mag je mij ook appen op 00316-52478247

Foto14
bomen
WhatsApp Image 2024-01-28 at 12.51.24 (4)
Busje_su
WhatsApp Image 2024-01-24 at 21.28.27 (4)

Beginnen de Suriname kriebels al te komen? 🙂


Ga met ons mee

Yoga retreat Suriname
Suri_zon

HIGHLIGHTS


♦ Elke dag yoga

♦ Trips die door locals worden begeleid, je
leert het echte Surinaamse leven kennen!

♦ Nieuwe perspectieven op het/jouw leven

♦ Een inspiratiereis waarbij je rondreist en
tegelijkertijd de rust in en van de yoga ervaart

♦ Diepgang met een down to earth benadering,
een combi van rust en plezier

♦ De voordelen van reizen met een groep,
(max 10 personen)
maar genoeg tijd voor jezelf

♦ Professionele begeleiding van een psycholoog

Surif_fototoestel
WhatsApp Image 2024-01-24 at 21.28.27 (12)
WhatsApp Image 2024-01-23 at 16.00.22 (2)
WhatsApp Image 2024-01-24 at 21.28.27 (9)
WhatsApp Image 2024-01-23 at 15.58.16

PROGRAMMA


JOYFUL Suriname

Dag 1

Aankomst Paramaribo

Transfer
Inchecken
Surinaams hapje & drankje

Dag 2

Ai mi doro
(= Ja, ik ben er)

Landen
Verkennen
Kick-off persoonlijke journey

Dag 3

Back to basic

Transfer naar Atjoni
Aankomst binnenland

Dag 4

No spang

                                                          Relax dag in binnenland                                                             Ontmoeten

Dag 5

Riverside

Transfer en stop op mooie nieuwe locatie aan de rivier

Dag 6

Exploring West Suriname

Een prachtige nieuwe locatie met drijvende huisjes

Dag 7

Time to reflect

Yoga
Bodytalks
Reflectie & mijmertijd

Dag 8

Back to the city

Transfer Nickerie-Paramaribo

Dag 9

Paramariboooooo

Een dag met veel eigen tijd om Paramaribo verder te verkennen

Dag 10

Bruisend Suriname

Een bruisende & impactvolle afsluiting van onze JOYFUL Suriname reis

Dag 11

Check out

Vlucht terug naar huis

Yoga reis Suriname

Wat krijg je in deze reis?

Je neemt een onvergetelijke ervaring mee in je koffer naar huis. Daarnaast doe je in deze reis ook inzichten op over jezelf die je kunt meenemen naar je dagelijkse leven. Beter weten wat je wilt, meer leven in het nu, beter luisteren naar wat je voelt. Het zijn enkele voorbeelden van ervaringen van mensen die je voor gingen

Verder is in deze reis inbegrepen:
10 overnachtingen (verblijf in een 2 persoonskamer), 10 x ontbijt, 8 x lunch, 9 x diner, transfers, excursies, elke dag yoga of meditatie (behalve op aankomst en vertrekdag en 1 nader te bepalen dag), koffie, thee, (2 alcoholische) drankjes bij gezamenlijke diners, (geen sterke drank),  inspirerende opdrachten, begeleiding van een reisleidster die is opgegroeid in Suriname, advies op maat voor verlenging van de reis, alle activiteiten, en trips.

Je investering

Je investering voor deze geweldige reis bedraagt € 2.490,-*

 

*Dit is inclusief alles hierboven genoemd en exclusief je vliegticket (deze kosten komen er nog bij).

Na een intakegesprek met mij ontvang je eerst een factuur voor je aanbetaling van € 300,-. Ook ontvang je later van ons informatie over de aanbevolen vluchten (zodra deze voordelig geboekt kunnen worden) en een factuur voor het resterend bedrag. Zodra we weten dat de reis door kan gaan en we de tickets kunnen boeken, laten we dit aan je weten.

Ga je mee?

Klik op de button hieronder en laat weten dat je mee wil. Ik neem dan zsm contact met je op.
Voelt het na ons gesprek nog steeds goed en hebben we een connectie? Dan zit je in januari 2025 met een kokosnoot in je hand in Suriname

WhatsApp Image 2024-01-25 at 13.00.53

REVIEWS


Reviews van deelnemers van vorige JOYFUL Suriname reizen

Waanzinnige land

“Ik had het genot om de door Ester georganiseerde groepsreis naar Suriname te beleven en ik heb werkelijk van iedere minuut genoten. Ester heeft (samen met partner in crime Cheronne) een prachtige reis weten te organiseren naar dit waanzinnige land. Dankzij haar liefdevolle begeleiding, haar wijsheid én haar gezelligheid weet ze genieten & verwonderen te combineren met verstilling & verdieping. Dit smaakt naar meer! 🙂

– Marije, JOYFUL Suriname 2023

Relax

“Een ontzettend gave reis met veel mooie en nieuwe indrukken en een supergaaf gezelschap.

Ik neem mee uit deze reis dat het altijd leuk blijft om te blijven ‘ontdekken’, zowel op het gebied van landen als mensen. De relaxte manier waarop deze reis is opgesteld, vond ik goed. Er is wel sprake van een programma, maar in flexibele zin. Ook is er een goede balans tussen aandacht voor jezelf en lol.

Alle uitstapjes waren goed geregeld en leuk uitgezocht. Tenslotte was het eten echt geweldig. De locaties waren helemaal goed. Bij Mandje is het natuurlijk basic, maar dat is ook wat je verwacht als je naar het binnenland gaat. Het kaaimanspotten was wat mij betreft de topper! Maar de plantagetour vond ik ook interessant en de boottocht was ook erg leuk. Natuurlijk was dit extra leuk vanwege het gezelschap maar ook zonder hen zijn dit leuke activiteiten.

De Bodytalks waren fijn, in goede balans met de rest van de activiteiten. Ik stel het op prijs om even te reflecteren maar ook te sparren. De yogalessen waren van goed niveau.

Cheronne is een topper! Fijn om iemand mee te hebben die zoveel weet en de juiste dingen weet te regelen.

Ik raad deze reis zeker aan!

– Natasja, JOYFUL Suriname 2019

Goed geregeld

Het was een goed georganiseerde reis. Goede begeleiding.
Uit deze reis neem ik het advies mee wat ik mee heb gekregen. Mij hier verder in verdiepen. En de nieuwe vriendschappen, die er zijn ontstaan.
Ik vond de begeleiding goed, dat er met je mee werd gedacht. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met mijn beperkingen. En alles ging in overleg. Alle locaties vond ik prima slapen. De laatste locatie was natuurlijk heerlijk luxe. 

De activiteiten vond ik zeer passend en interessant om te doen. Alleen had ik persoonlijk beetje moeite met het uitdelen van het snoep aan de kinderen.

De BodyTalks heb ik als fijn ervaren, ook al maakte ik mij er druk over. 🙂 Fijne yogalessen, goede uitleg. Tijd en aandacht voor de verschillende deelnemers.

Cheronne vind ik zeer deskundig en professioneel. Ze nam haar taak als travelassistent serieus. En bovendien een gezellige dame.

Ik zou deze reis zeker aanraden!”

– Patricia, JOYFUL Suriname 2019

Bijzonder Suriname

“Het was een geweldige reis, 1 van de bijzonderste reizen die ik ooit heb gemaakt. Totally in love with SU, het land, de mensen, de sfeer, het weer, heerlijk! en natuurlijk elke dag yoga 🙂
Heel veel plezier, nieuwe indrukken en ervaringen, en allerlei dingen die ik nog niet wist over Su. Goede afwisseling tussen reizen en rusten, veel persoonlijke aandacht, inkijkjes bij locals, elke dag yoga. Ook goede afwisseling tussen yang en yin lessen, geschikt voor beginners en gevorderden, met veel aandacht voor de chakrapsychologie. In nuchtere taal uitgelegd, met veel persoonlijke aandacht.

Ik zou deze reis zeker aanbevelen! Het is een heel bijzondere ervaring om in Su rond te reizen, enerzijds omdat alles in het Nederlands is, het land ademt de bewogen geschiedenis en er heerst een vrolijke, open sfeer. Ik ga zeker terug!

– Petra, JOYFUL Suriname 2018

Yoga & afwisseling

“Ik heb enorm genoten van deze bijzondere reis. Reizen in combinatie met yoga doet veel goeds voor me. Ook al ben ik geen ochtend mens, na een yogales tijdens het ochtendgloren staan mijn zintuigen de rest van de dag meer open waardoor ik Suriname ook van binnenuit heb mogen ervaren.

Wat ik uit de reis meeneem?

  • In het dagelijks leven mijn emoties proberen te voelen zodat ik dichter bij mezelf blijf en me geaard voel in mijn eigen lichaam.
  • Inzicht in welke kant ik op wil op het gebied van relaties, werk en invulling van mijn vrije tijd.
  • Liefde voor de gevarieerde Surinaamse keuken, inmiddels een goed adresje voor Saoto soep en Roti gevonden 🙂
  • Leven en laten leven, meer inzicht in de verschillende culturen binnen Suriname.

Wat ik vooral goed vind aan deze reis is de persoonlijke opzet. En de afwisseling tussen bewegen (yoga), reizen, cultuur, natuur en persoonlijke ontwikkeling en bewustwording . De verrijkende betrokkenheid van Cheronne en haar familie & ons avontuur naar de binnenlanden van Suriname maken van deze reis een bijzondere en vooral echt Surinaamse ervaring.

De yogalessen waren super fijn! Met een mooie opbouw gedurende de week. Elke les is goed aangepast op het moment van de dag, de stemming binnen de groep en de mogelijkheden van de locatie. De klanken van de 7 chakras, het afsluitend mediteren bij Mandje en de duo-les op de pier zijn me het meeste bijgebleven.
Ik zou JOYFUL Suriname zeker aanbevelen aan anderen.”

– Annelies, JOYFUL Suriname 2018

Diversiteit

“Fantastisch! Leuke groep, veel persoonlijke aandacht en een zeer mooi divers programma samengesteld. Ontspanning, een warm gevoel bij Suriname en belangstelling voor het land en de bewoners neem ik mee.

Het contact met de verschillende bevolkingsgroepen die samen Suriname vormen, de mix tussen ‘afzien’ (maar niet heus) en luxe verblijven, het heerlijke eten, yoga op mooie plekken… vond ik goed aan deze reis. De yogalessen waren prettig, had het ervoor een tijdje niet gedaan maar voel me nu weer wat losser in de schouders en ga proberen ermee door te gaan.

Een aanbeveling, zeker! Een unieke ervaring om Suriname op een andere manier te ervaren.”

– Annemarie, JOYFUL Suriname 2018

Podcast Suriname

Soms ontstaan er ook andere dingen naar aanleiding van onze reizen. Zoals een podcast. Lucienne, een van onze deelnemers aan de JOYFUL Suriname reis in 2023 nam een podcast op over haar ervaring.

Beluister hier haar podcast: In Suriname loskomen van je werk?

Cruciale elementen

“Een geweldige reis gehad in Suriname. Ester weet de groep en de dynamiek goed aan te voelen. Met 10 dames 10 dagen door de jungle en we hebben het alleen maar fijn gehad; wie krijgt dat voor elkaar? De dagelijkse yoga en regelmatige meditaties en reflectie momenten zijn cruciaal voor het succes van deze reis!”

– Iris, JOYFUL Suriname 2023

Balans

“Een fantastisch waardevolle reis waar ik met een zeer warm gevoel op terug kijk. De reis heeft me meerdere dingen gebracht. Het leek alsof het precies op het juiste moment kwam. Het heeft me een gevoel van rust opgeleverd en de reis heeft me weer een stukje dichtbij mijn gevoel gebracht. Ik merk dat het me sneller lukt om daar ook naar terug te gaan. Ik probeer de tips die Ester me heeft gegeven toe te passen. De reis heeft me sterker gemaakt en vertrouwen gegeven. Ik neem mee dat ik nog meer naar mijn gevoel moet luisteren, meegaan naar deze reis heeft dat bevestigd. Daarbij neem ik mee dat het heel goed bij me past en misschien wel noodzakelijk is om zo nu en dan te reizen omdat dit me heel gelukkig maakt.

Ik vond de balans van de reis, qua opbouw erg fijn, zowel inhoudelijk als qua intensiteit. Ik vond de veiligheid die geboden werd door Ester fantastisch, hetzelfde geldt voor de sfeer. Ook hierin was de balans juist. Balans tussen serieus zijn, voelen, maar ook ontspannen en lol maken. Juist omdat de balans zo goed was, was het voor mij goed mogelijk van alles te genieten en alles zoveel mogelijk in me op te nemen. Cheronne was daarin ook een cruciale schakel. Haar bijdrage zorgde eveneens voor vertrouwen, een goede sfeer en maakte het gevoelsmatig bijna familiair, enorm fijn. Er werd voldoende structuur geboden als het gaat om voorbereiding. Zelfs nog op papier, dat was meer dan ik verwacht had. Ik vond de samenstelling van de groep enorm prettig, ook Esters aandeel, ontzettend goed aangevoeld.

Verschillende activiteiten vond ik GEWELDIG! De BodyTalks waren veilig, nuttig, ontspannen. En de yogalessen fijner dan ik ook had gedacht. Ik was soms in de ochtend nog een beetje moe, maar door de yoga vergat ik dat snel weer. Het heeft me ook goed gedaan de ochtend bij Torarica op het moment dat ik het lastig vond te aarden op die plek. Ik vond het fijn dat Ester me ook liet voelen wat ik verkeerd deed, dat werkt vaak beter dan het zeggen omdat je jezelf niet ziet. Ook op yogagebied weer dingen geleerd. De uitleg bij oefeningen, waar ze goed voor waren, vond ik ook interessant.

Cheronne als travelassistent? Onmisbaar.”

– Jessie, JOYFUL Suriname 2019

De kracht van de natuur

“Het was een fantastische reis, eentje met een gouden randje: wat een mooi en bijzonder land met ontzettend lieve mensen en verrukkelijk eten. Samen met de super leuke groep en onder leiding van het bijzonder mooie duo Ester en Cheronne klopte het helemaal.

Wat ik meeneem uit deze reis? De warmte en gastvrijheid van dit land dat mij zeer geraakt heeft, waarin het mij zo lukte om ‘wakker’ te zijn, open te staan en mij vrij te voelen. De kracht van de natuur en van de stilte. Hoe simpel en eenvoudig het leven kan zijn en hoe fijn dit is.

Ik vond de verschillende ingrediënten van het programma goed (stad, natuur, eten, cultuur, actie en ontspanning) die elk niveau raakten (fysiek, emotioneel, spiritueel en mentaal) en mooi in balans waren. Cheronne als echte Suri-kenner die, met hulp van haar lieve familie, me zo welkom heeft laten voelen en kennis heeft laten maken met de verschillende kanten van Suriname. Zij maakte de reis voor mij echt af. En natuurlijk Ester, met haar heerlijke yogalessen, gouden handen en coachskills! Een de kleine, fijne groep.

Mandje: fantastisch, wat een plek en wat een locatie! Had ik wel langer willen blijven.

Toffe en gevarieerde activiteiten! Zo leuk, om iedere keer weer op avontuur te gaan en Suriname te leren kennen. Alleen Powakka (kennismaken met de indianen) vond ik dus iets tegenvallen.

Ik vond mijn body talk heel fijn. Alles kwam er daar even uit en mocht er zijn. Er werd ook echt iets geheeld. Fijn om ook even 1-op-1 tijd te hebben en om mij voor die tijd even terug te trekken om te reflecteren en voor te bereiden om mijn gesprekjes met Ester.

Yogalessen waren super fijn, elke les gekoppeld aan een chakra. Ester geeft heel fijn les. Ik merk ook zo hoe fijn het voor mijn lijf en gemoedstoestand is om elke dag yoga te doen. En dan ook nog eens op van die fantastische plekken! Half 8 ’s ochtends is vroeg, maar maakte ook dat we volop van de dagen hebben genoten!

Voor mij was Cheronne echt de kers op de taart. Zo leuk om Suriname te leren kennen van/samen met een lieve, gekke en trotse Surinaamse (en haar hele familie)!

Ik raad deze fantastische reis van harte aan!”

– Meike, JOYFUL Suriname 2019

Ontspanning en inspanning

“Ik heb genoten van de JOYFUL reis naar Suriname! Ik heb meer van het land gezien dan ik had kunnen hopen. Hierdoor was het deel dat ik persoonlijk sterker in de JOYFUL reis naar Bali heb ervaren (echt met jezelf bezig zijn, bijna elke dag gesprekken en een thema) wat minder aanwezig. Ik heb mij hier aan overgegeven en heb volop genoten van het moois dat deze reis en het land zelf te bieden had. Dat zorgde voor genoeg commotie in het lijf.

Ik heb geleerd dat ik goed kan switchen tussen diverse situaties, als een kameleon bijna. En dat de natuur mij (meer) voedt dan ik voor mogelijk hield. Dat ik geniet als anderen genieten. Dat ik getriggerd wordt door de trots van anderen (op een positieve manier) en dat ik energie krijg van een goede balans tussen ontspanning en inspanning.

De afwisseling van de hele reis was goed. Dat we alle kanten van Su hebben kunnen ontdekken: de diversiteit aan keukens, aan inwoners, aan natuur. De yogalessen waren fijn. Vooral ’s morgens zijn ze een must en zetten je mindset zo scherp voor de dag die voor je ligt. En ’s avonds is het heerlijk om de dag af te ronden en echt even te voelen wat het met je heeft gedaan. Ik zou de reis zeker aanbevelen!”

– Anya, JOYFUL Suriname 2018

WhatsApp Image 2024-01-27 at 17.27.08
WhatsApp Image 2024-01-23 at 15.59.27 (9)
WhatsApp Image 2024-01-23 at 15.59.27 (4)
WhatsApp Image 2024-01-23 at 15.59.26 (4)