VLIEGEN ZONDER
TE ZWEVEN

de reisgids waarmee je de sprong
van denken naar voelen maakt

VLIEGEN ZONDER
TE ZWEVEN

de reisgids waarmee je de sprong
van denken naar voelen maakt

DE INVLOED VAN EMOTIES OP JE KEUZES

Ben jij je bewust van de rol die je gevoelens spelen in je leven?  Weet je dat ze je keuzes beïnvloeden?

Grote kans dat het antwoord op bovenstaande nee is. Of misschien gaat er ergens een klein belletje rinkelen als je dit leest. Oh ja, emoties, was het niet zo reclames daar ook gebruik van maken?

ONTDEK HOE JE LICHAAM WERKT

Iets op je lever hebben, je gal spuwen, van je hart geen moordkuil maken. De uitspraken die emoties verbinden aan een orgaan of lichaamsdeel zijn talrijk. Niet voor niets. Emoties nestelen zich in ons lichaam. Maar we luisteren er nauwelijks naar. Wanneer ons hart sneller klopt in een lastig gesprek of we een brok in onze keel voelen bij slecht nieuws, negeren we dat liever. Zonde, want juist daar zijn antwoorden te vinden.

ANTWOORDEN

In Vliegen zonder te zweven lees je hoe je die antwoorden kunt vinden. Je krijgt een kijkje in de dagelijkse praktijk van een psycholoog die tevens yogadocent is. Je leest hoe het helpt om juist wel naar de signalen van ons lichaam en alles wat we voelen te luisteren. Hoe stress zich vastzet in ons lichaam en we dus in dat lichaam de sleutel kunnen vinden om met die stress om te gaan. Persoonlijke ervaringen van de psycholoog worden afgewisseld met verhalen van haar cliënten waar je jezelf gegarandeerd in herkent.

GA JE MEE OP REIS?

In dit boek reis je mee naar verre oorden, maar vooral naar reizen van mensen die weer naar hun lichaam gaan luisteren. Mensen die te druk waren in hun hoofd en weer gaan voelen. En daardoor kunnen genieten. Van de dingen die er echt toe doen. Een boek vol praktische verdieping.

TIPS

Om zelf ook die sprong van denken naar voelen te maken, vind je in dit boek in elk hoofdstuk praktische tips. Tips hoe beter naar je lichaam te luisteren en in verbinding te blijven met jezelf. Tips hoe je emoties als boosheid en verdriet juist kunt gebruiken om jezelf beter te leren kennen. En zo bewustere keuzes kunt maken. Ook krijg je tips over hoe op je werk om te gaan met emoties, met aparte tips voor leidinggevenden.

Van denken naar bewust voelen. Om vervolgens bewust te besluiten wat jij wilt. Doen wat goed VOELT.

 

boek Vliegen zonder te zweven

Vliegen zonder te zweven

Auteur: Ester de Vos

Paperback  |  144 pagina’s  |  full colour

€ 20,00 incl. BTW

Expertrecensies

De auteur

Ester de Vos is psycholoog en yogadocent. In haar werkwijze combineert ze deze disciplines waarbij ze er van uit gaat dat het lichaam als eerste antwoord geeft. Voelen centraal staat. Maar ons denken zeker niet vergeten wordt. Met haar bedrijf Vositivity helpt ze organisaties en individuen in balans te leven en te werken. Vositivity organiseert ook diverse inspiratiereizen naar onder andere Suriname, Bali, Kaapverdië, Turkije en Griekenland.

Ester zegt:

“We zijn overprikkeld en raken emotioneel uitgeput, onder andere omdat we ons niet bewust zijn van de signalen van ons lichaam of er niet naar luisteren. Dat je een betere grip kunt krijgen op emoties via het lichaam is nog voor velen onbekend terrein.”

“In mijn praktijk en het bedrijfsleven kom ik veel mensen tegen die lastig overweg kunnen met hun emoties en gevoelens. Ik geloof dat het belangrijk is dat mensen weer meer gaan voelen, de kracht van het lichaam ervaren en zich daar bewust van worden, waardoor ze grip krijgen op hun eigen emoties en zich meer kunnen verbinden met anderen. 

Want als we beter weten wat we voelen kunnen we ook duidelijker maken wat we willen en meer begrip creëren voor elkaar.”

Sneak preview

Vliegen zonder te zweven

Auteur: Ester de Vos

Paperback  |  144 pagina’s  |  full colour

€ 20,00 incl. BTWV

Lezers over het boek

Nog nooit heb ik een boek zo snel uitgelezen. En het wordt allemaal erg goed verduidelijkt met de voorbeelden uit de praktijk. En je wordt ook nog meegenomen in de afgelopen jaren (leven) van Ester de Vos wat ik zeer mooi en waardevol vind in dit boek.
P. Letter

Het boek van Ester de Vos leest als een trein. Zowel de indeling als de vormgeving zien er bijzonder aantrekkelijk uit. Zij weet bijzonder knap te verwoorden hoe je
“door een sprong van denken naar voelen te maken” beter leert luisteren naar je lichaam. Een prachtig boek en een echte aanrader!
E. Nooter

Het voelen zit zo mooi verweven in de schrijfstijl dat ik vanaf de eerste pagina geraakt werd door dit boek. In dit bijzondere boek word je op een luchtige manier een spiegel voorgehouden, onder andere door de vele zeer herkenbare voorbeelden. Het boek mag je met recht een reisgids noemen door de combinatie van informatie en de goed toepasbare oefeningen. Het is een boek dat je uitdaagt om letterlijk en figuurlijk in beweging te komen, op reis te gaan en te voelen!
A. Godthelp

Ik heb dit boek met een lach en een traan gelezen…
De persoonlijke voorbeelden raakten mij en de tips die gegeven worden zijn makkelijk toepasbaar.
B. van de Vegte

Ik negeer gelijk al één waardevolle tip, geen schermpjes voor het slapengaan. Toch doe ik dit éénmalig om te vertellen dat ik zojuist/vanavond in 2,5 uur dit boek ademloos heb uitgelezen.
Dank voor alle mooie raadgevingen, oefeningen, kwetsbaarheid van Ester zelf (waardoor herkenbaarheid) en eye openers.
Weer wat ‘munitie’ om rust te vinden, zelf te reflecteren en mijzelf te ontwikkelen.
Kortom een heerlijke en leerzame aanrader dit boek!
B.B. Oechies-Jansen

Fijn om te lezen, goed te begrijpen! Je hebt er echt wat aan in het dagelijks leven!
E. Broersen

Luisteren naar je lichaam en voelen i.p.v. denken, dat is waar dit boek om draait en dat is helder en duidelijk beschreven en uitgelegd. Met veel persoonlijke en herkenbare voorbeelden waar Ester zelf in de loop der jaren mee geworsteld heeft.
Wat ik ook heel prettig vind aan dit boek, zijn de yogaseries die achterin het boek staan, die voegen een extra dimensie toe en is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die nog nooit iets met yoga hebben gedaan, als de voor de gevorderde yogi.
Heb het boek al een paar keer cadeau gedaan aan anderen en krijg blijde reacties terug.
Kortom, een aanrader !
P.E. Poll

Het boek brengt je meteen dichter bij jezelf en daagt je uit om op zoek te gaan naar de oorsprong van bepaalde emoties. Het is wat mij betreft een gids die je, na het hele boek eerst gelezen te hebben, op een later moment weer kunt raadplegen voor verdieping. Heel bijzonder is ook de fysieke verbinding met je emoties die je middels specifieke yoga oefeningen kunt toepassen. Van denken naar voelen en vice versa.
E. Randolfi-Nooter

Wat een inspirerend, prettig lezend, toegankelijk boek dat veel thema’s aantikt. Thema’s die ieder mens zouden moeten boeien, omdat ze zo herkenbaar en menselijk zijn.
Dit boek geeft inzicht in hoe het hoofd en het hart samenwerken en wat je er als eigenaar aan kunt doen om hoofd en hart meer samen te laten werken, als een team.
Ik geloof heel erg dat doen en voelen een dimensie toevoegt die essentieel is als je als mens vastloopt.
Ik zou het boek ieder mens aanraden! Wie wil hier niet zijn voordeel uit halen?
I.P. Kremers

Een mooie reisgids op je eigen weg van denken naar voelen. Of misschien is het andersom.. door weer te voelen, doorbreek je de obstakels van het denken. Doordat je via het boek stilstaat bij wat je voelt en waar dat gevoel vandaan komt, via je lichaam, verkort je de route naar een oplossing, de sprong zeg maar. Het boek geeft veel inzichten in de connectie tussen denken en voelen. Een mooie combinatie van theorie en concrete voorbeelden uit de praktijk. Een verrijking voor je ziel.
M. Sovilj

Esther schrijft in duidelijke taal over emoties, een boek wat fijn is om in de kast te hebben staan en nog eens terug te bladeren naar bepaalde emoties en hoe daar mee om te gaan.
Y. Dobbe

Een echter aanrader! Het boek leest heel fijn. Persoonlijk ervaren dat wat Ester schrijft ook echt zo werkt in de praktijk. Het schept helderheid en geeft veel verlichting als je signalen herkent en kan benoemen, en weet welke actie je kan ondernemen om tot inzicht en dus rust te komen.
M.P. Bosman

Ik heb het boek met veel plezier en interesse gelezen, het is heel helder uitgelegd en beschreven zodat het ook goed tot je door kan dringen.
Geen wollige taal maar lekker to the point en heel overzichtelijk zo vanuit de chakra’s, emoties en oefeningen die daaraan gerelateerd zijn.
M. Schlichter

Het boek is zo helder geschreven dat het in eerste instantie bekende stof lijkt. Het is echter een boek dat mij flink heeft laten nadenken over mijn alledaagse emoties en de gevoelens daarachter. Misschien wel juist door de toegankelijke en heldere stijl. De vele praktische voorbeelden hebben hierbij zeker ook geholpen. Een heel fijn boek dat denk ik heel goed herhaaldelijk als persoonlijke APK geregeld gelezen kan worden.
M. Dam

Een verhelderend boek voor mensen die op zoek zijn naar een handvat om met emotie om te gaan. Door goede voorbeelden, heldere uitleg en tips worden mensen op het goede pad gezet en kunnen daadwerkelijk aan de slag. Door de pagina’s niet helemaal vol te schrijven/drukken leest het boek erg fijn en zal ik het zeker nog eens pakken om delen te herlezen. Ik geef de info graag door en heb het boek dus op een literatuurlijst geplaatst voor communicatietrainingen.
D. Bleeker

Toevallig had ik net last van terugkerende fysieke klachten toen ik Esters boek las. Direct werd ik tot nadenken gezet over de relatie hiervan met mijn eigen, soms niet erkende of weggedrukte emoties. Dit leidde ook direct tot nieuwe inzichten en de praktische tips en yoga oefeningen die Ester geeft, bieden daarbij veel hulp en handvatten. Wat mij betreft een boek dat iedereen in deze tijd zou moeten lezen om gelukkig en gezond te worden of te blijven!
J.D.R. van der Pol

Dit boek is echt een aanrader! Er gebeurt nu zo veel in ons leven dat de emoties elkaar op hoog tempo afwisselen: intens geluk, onrust, enthousiasme, verdriet, ongeduld, blijdschap… om er maar een paar te noemen. Het lijkt soms een echte rollercoaster. Dit boek gaat precies daarover: om die emoties toe te laten en er juist van te leren om jezelf te blijven. Om ze te gebruiken om naar jezelf te luisteren en bewust te zijn van wat je voelt. Maar wel op een nuchtere manier en met een dosis humor.
Het is een heel toegankelijk boek waarvoor je geen voorkennis nodig hebt. Ester neemt je vanaf het begin mee op haar reis en geeft praktische tips. Ze inspireert!
M.N.H. Dessauvagie

Het boek ‘Vliegen zonder te zweven’ is een boek waar naar mijn mening iedereen wat mee kan, jong en oud, man of vrouw, werknemer of werkgever.

Dankzij de laagdrempelige, down to earth benadering maakt Ester het boek voor elke lezer interessant om te lezen. Ook is het boek erg overzichtelijk opgebouwd en beschikt het boek over een erg fijne, heldere en overzichtelijke inhoudsopgave.

Het is een boek met persoonlijke touch en waarin situaties beschreven worden waar veel mensen zich in kunnen herkennen.

Persoonlijk vond ik yoga en het praten over gevoelens altijd maar (een beetje boel) zweverig.. totdat de emoties mijn leven dusdanig beïnvloedden dat ik niet meer ‘normaal’ kon functioneren en mijn lichaam vaak iets anders zei dan mijn hoofd. De lessen en oefeningen die ik van Ester kreeg en die o.a. in dit boek beschreven, zorgden en zorgen ervoor dat ik bewuster met mijn lichaam en gedachten leer om te gaan en hoop dit dankzij dit boek nog langer vast te kunnen houden.

Ester laat je ook (on)bewust stil staan bij bij vraagstukken en thema’s als; waar word ik nou echt gelukkig van? Wat zou ik zelf willen of kunnen veranderen? Waar heb ik persoonlijk invloed op? En wat zou ik eventueel los kunnen laten..?

Een pluspunt vind ik de fotoseries aan het einde van het boek met voorbeelden van yoga oefeningen, zodat deze makkelijker in de praktijk kunnen worden uitgevoerd.

Kortom; het is boek is een aanrader voor iedereen die meer uit zijn of haar leven zou kunnen en willen halen door bewuster te voelen en ernaar te handelen, down to earth, met af en toe een knipoog naar jezelf! (Want niet alle yoga oefeningen zullen gelijk gaan zoals bedoeld)
A.H.M. Wanders

In onze prestatiemaatschappij negeren we vaak de signalen die ons lichaam afgeeft. Met alle gevolgen van dien. Niet voor niets dat burn-out onder werknemers hand over hand toeneemt
Dit boek leert je om beter en bewuster naar die signalen te luisteren. En dit alles wordt op een zeer toegankelijke manier beschreven! Een eye-opener!
P. Tijhaar

Wat een fijn boek om te lezen, zo herkenbaar.
Heerijk om deze “reis” te lezen en nu de praktische tips toepassen in de praktijk.
M. Tuinman

Het boek geeft aan de hand van concrete praktijkervaringen tips en tricks voor een rustiger geest. Zeer aan te bevelen dus!
I. Haverkate

Ik begon wat aarzelend maar zat er al snel helemaal in. Zo leerzaam, helder, herkenbaar en geregeld behoorlijk confronterend. En dat alles zonder vaag of zweverig te worden. Super leerzaam en bizar om er tijdens het lezen er achterkomen hoe slecht je meestal naar je lichaam luistert. En hoe lastig, eng maar mega bijzonder en verhelderend het is als je probeert dat weer te gaan doen.
J. Compeer