Meer inzicht in jouw emotionele leven

Het mag. Jij mag.

Alles voelen….

Pas dan zeg je volledig JA tegen jezelf.

Maar voelen is iets wat voor velen van ons niet zo gewoon en vanzelfsprekend is. Het is je misschien wel afgeleerd zelfs. Of afgeraden. Heel graag laat ik je zien dat er juist enorm veel kracht zit in wat we voelen.

Emoties hebben we allemaal. We ervaren die van onszelf en zelfs die van anderen. Ook hebben veel lichamelijke kwalen vaak een link met onze emoties. Ik schreef er een boek over. Ik gun iedereen een andere -meer positieve blik- op emoties. Te zien dat emoties juist goud zijn. Dat ze je laten zien wat er belangrijk voor je is in je leven. Dat je hierdoor betere keuzes kunt maken. Voor jezelf EN voor de ander. En daarom ben ik enorm blij een inspiratiedag te organiseren over emoties en veerkracht.

We raken soms in emoties verstrikt, verwarren verdriet met depressie en boosheid met agressie, en schamen ons wanneer we huilen – terwijl we weten dat tranen heel normaal zijn. Hoe verhoud jij je tot emoties? Geef jij ze de ruimte, zonder erdoor onder de voet te worden gelopen? Of overvallen ze je regelmatig? Snap je niet goed waar je emoties vandaan komen? En ben je nieuwsgierig naar hoe emoties werken en hoe je hier op vrij eenvoudige wijze al iets meer inzicht in kan krijgen. En wil je graag tools hoe deze inzichten in je dagelijkse leven te integreren. Je irritatie naar een collega leren uitspreken bijvoorbeeld. Of juist je complimenten te delen omdat je blij wordt van je collega. Of een vriend of vriendin.

Ik nodig je graag uit om samen in de wereld van emoties te duiken. Te ontdekken dat emoties goud zijn en bijdragen aan jouw veerkracht!

“Wat heerlijk om af en toe even stil te staan.
Doordat ik uit de waan van de dag stap,
ontstaan de mooiste inzichten en de beste ideeën.”

Datum: 11 april 2022
Locatie: Samaya in Werkhoven

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

Kosten: € 295,- (inclusief consumpties en lunch)

En wil je eerst nog meer weten? Stuur dan gerust een mailtje naar mij: info [at] vositivity.nl of een whatsapp naar 0652478247

Inspiratiedag met als thema “Emoties”

Er zijn drie manieren om met emoties om te gaan. Je kunt:

  • emoties onderdrukken;
  • je identificeren met jouw emoties (ermee samenvallen);
  • emoties toelaten.

Welke van deze manieren je ook neigt te gebruiken en welke emotie op dit moment in je leven een hoofdrol speelt: tijdens deze inspiratiedag kun je dit verder onderzoeken.

Wat levert deze dag je op?

Je krijgt inzicht in de relatie tussen emoties en je lichaam. Hierdoor leer je emoties beter herkennen en daardoor kun je er in de toekomst bewuster naar handelen. We doen fysieke en speelse oefeningen die je tevens grotendeels thuis verder kunt beoefenen.

Werkwijze

Tijdens deze inspiratiedag maken we ruimte voor verdieping en vertraging. Met behulp van eenvoudige oefeningen (waarbij we niet enkel de ratio, maar juist de wijsheid van het lichaam gebruiken) leer jij jouw emoties steeds beter kennen.

We organiseren deze dag op een heerlijke locatie. Zowel binnen als buiten kom je hier direct tot rust. Een dag die geheel in het teken staat van opladen.

Ester is psycholoog en yogadocent.

In haar werkwijze combineert ze deze disciplines waarbij ze er van uit gaat dat het lichaam als eerste antwoord geeft.

Ze is tevens auteur van het boek “Vliegen zonder te zweven”.

Uit de dagelijkse hectiek

Een Inspiratiedag is een combinatie tussen een eendaagse retraite en een workshop. Het haalt je uit de ‘turmoil’ van je dagelijkse bestaan en neemt je mee naar binnen. In je lijf, in je gevoel – bij jezelf. Aan de hand van dit thema kom je tot rust en kun je jezelf herijken. Met nieuwe ideeën en energie pak je daarna je dagelijkse leven weer op. Je weet weer hoe te handelen vanuit rust en bewustzijn, met een helicopterview, zowel in zakelijke als privésituaties. Je krijgt inzicht in de relatie tussen emoties en je lichaam. Leert emoties hierdoor beter te herkennen en er dus bewuster naar te handelen.

Hernieuwde energie

Gun jezelf met een inspiratiedag een shot verstilling en beweging, meditatie en interactie, oefeningen en gespreksvormen, die je even laten vertragen en bezinnen. Daardoor win je aan helderheid en krijg je inzichten, van waaruit je met hernieuwde energie weer verder kunt.