met Elly Machtel en Ester de Vos, 2 t/m 9 december 2023

Doe je mee met onze gratis online info avond Dahab (Egypte) op 11 september om 20:00 uur?
In dit webinar nemen we je niet alleen mee in een online reis naar Dahab in Egypte, maar laten we je ook alvast ervaren hoe wij yoga en zang toepassen in onze reizen.

Verbinden zonder te zweven via zang, yoga en bijzondere ontmoetingen

Dahab is een klein badplaatsje en een paradijs voor duikers en surfers. Snorkelen is hier waanzinnig! In dit plaatsje wat oorspronkelijk een Bedoeïnenkamp was en later ook een kibboets is geweest, leven en werken de Egyptenaren, Bedoeïnen én Europeanen die hier wonen in perfecte harmonie samen.
Door de kleinschaligheid en gemoedelijke sfeer is dit een ander Egypte dan je misschien kent van de grote Egyptische badplaatsen of verhalen van anderen. In Dahab slenter je rustig in je eentje door de gezellige winkelstraatjes of ‘s avonds over de boulevard.

The-bridge-hotel-en-zwembad-mooi
Dahab vanaf het water (2)
Dahab2021Fadeya _kids
Dahab 2022 Zingen en Fotograferen Jeepsafari!

Wat gaan we doen?

We zingen en zennen op de mooiste plekjes, nemen een duik in de azuurblauwe zee én maken kennis met de happy people en relaxte vibes van Dahab. We connecten met onszelf, met elkaar, maar zeker ook met de plaatselijke bevolking, hun cultuur en tradities. Met een Bedoeïnenfamilie ontdekken we de woestijn op unieke wijze.

Waar verblijven we?

We ontdekten het enige echte Comfort hotel van Dahab; The Bridge, gerund door Bassem en Nadia. Gelegen aan de boulevard in het gezellige centrum, onderscheidt het zich tot nu toe als enige van alle hotels in Dahab. De vele low budget hotels hebben vaak vaak minder goed werkende douches, niet onderhouden of kapotte meubels, een andere definitie van schoonmaken en niet altijd werkende wifi. Dit kan zeker zijn charme hebben, maar wij verkiezen na al die jaren toch voor maximale vakantievreugde en ervaarden de meerwaarde van dit kleine hotel. Perfect verzorgde kamers, een heerlijke badkamer én een eigen balkonnetje of terrasje. Service en kwaliteit staan hier hoog in het vaandel en alles klopt. Het vriendelijke personeel staat helemaal tot onze beschikking en spreekt goed Engels. Verse koffie, thee en heerlijk gekoeld drinkwater is de hele dag gratis verkrijgbaar en het ontbijt wordt ter plekke bereid met verse producten. Geen buffetten dus, want ze werken hier zo duurzaam mogelijk. Er worden biologische materialen en producten van de locals gebruikt en zelfs de shampoo en zeep zijn hier verantwoord. Ook zetten ze zich in voor locale kindereducatieprojecten. Een hotel naar ons hart dus.

Snorkelstrandje....
dahab kruidenwinkeltje
Dahab sunrise

Hoe ziet onze dagindeling eruit?

Elke dag bestaat uit een zangsessie en een yogasessie. Op de meeste dagen ben je lekker vrij rond en na de lunch. Je hebt dan de tijd om te relaxen, te zwemmen, te snorkelen, een fiets te huren, over de bazar te struinen of een terrasje te pakken. In de vooravond gaan we verder met ons programma waarna we rond 20.00 uur gaan dineren. Het dagprogramma kan aangepast worden op dagen dat we op trip gaan en is dus een beetje onder ‘Egyptisch voorbehoud’.

Gaan we ook nog wat zien van de omgeving?

We rijden met een jeep door de woestijn, hiken door een indrukwekkende canyon en bezoeken een echte oase. Verder bezoeken we het naburige dorpje Assalah, waar we op bezoek gaan bij onze Bedoeïnenvriendinnen. We drinken thee, praten over hun leven en cultuur en zullen ons verbazen over deze sterke en positieve ladies. We doen hier ook een openbare repetitie voor de nieuwsgierige dorpsbewoners.

Natuurlijk gaan we optreden voor, en hopelijk ook weer mét de locals!

Over het zennen: Dare to feel!

Ester geeft heerlijke zen yogalessen met beide voetjes op de grond. Moeiteloos geeft ze advies op maat, zodat letterlijk iedereen mee kan doen, zelfs ik! Heb je dus nog geen, of weinig ervaring met yoga, dan is dit je kans. Bij Ester hoeft je gelukkig echt niet de lenigste te zijn. En ben je dat wel, dan weet ze daar met haar een-op-een-advies goed raad mee. Bovendien zijn haar yogalessen meer dan yoga alleen. Haar achtergrond als psycholoog en haar enorme ervaring in zowel haar werkende als privéleven geven haar lessen meer diepgang waardoor je er zoveel meer uit kan halen dan alleen het lichamelijke. Dit doet ze o.a. door uit te leggen welke oefeningen goed werken bij bepaalde lichamelijke klachten of emotionele omstandigheden zonder dat het therapie wordt.

Ester is DE expert als het gaat over op toegankelijke manier in contact komen met wat je voelt. Door diepgang te combineren met een praktische manier van werken leert ze je op een toegankelijke manier om te gaan met wat je voelt, waardoor je betere, bewuste keuzes kan maken.

Ze heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. Daarnaast is ze yogadocent en organiseert ze diverse inspiratiereizen naar o.a. Suriname, Bali en Turkije.

Ester werkt als psycholoog regelmatig voor verschillende Televisieprogramma’s waaronder Expeditie Robinson en Eindelijk Thuis. Recent was ze te zien in het programma DIEP waarin BN’ers zich laten opsluiten met een levensvraag. Vorig jaar bracht ze het boek ‘Vliegen zonder te zweven’ uit, over haar missie om mensen te laten durven voelen.

Over het zingen: Dare to express!

We zingen lekkere popnummers, een opzwepende gospel of een slepende Blues. Tegelijkertijd gaan we in op de overeenkomsten tussen yoga en zang. Afhankelijk van het thema van de dag, zingen we met extra aandacht voor gronding, ademhaling of zingen vanuit je gevoel. De nadruk ligt in elk geval altijd op het zangplezier. We zingen deels meerstemmig en soms durft er iemand zelfs een stukje solo te zingen. We kiezen liedjes met mooie teksten en gaan dus ook aan de slag met tekstinterpretatie en overdracht! Elke zangliefhebber kan meedoen, van enthousiaste douche of autozanger tot koor of bandzanger. We voelen hoe het zingen ontspant, ontlaadt en weer oplaadt. Door alleen al samen te zingen ervaar je hoe het is om samen in letterlijke harmonie te klinken en te zijn. En dat jou stem belangrijk is in het grote geheel. Uiteraard ook weer zonder te zweven. Al zingen we wel de sterren uit de lucht!

Gedreven door reislust en behoefte aan muzikaal avontuur, richtte Elly Machtel in 2007 Zingen in de zon op. De combinatie van zangles geven op bijzondere plekken, en het verbinden van de groep met de plaatselijke bevolking door openbare repetities en optredens is haar grote passie. Lesgeven maakt haar blij en geeft haar energie. Om vanuit zangplezier elke zanger maximaal tot zijn recht te laten komen, ongeacht het niveau is haar doel. Het uitleggen van zangtechnieken op een toegankelijke manier én door theatrale interpretatie is haar specialiteit.

dahab fontein

Wat kost het?

Zingen en Zennen: 1270,-

Dit is inclusief: transfers van en naar de luchthaven Sharm el Sheikh, verblijf en ontbijt op basis van een tweepersoonskamer* in Hotel the Bridge met losse bedden, twee groepslunches, zeven diners, alle zang en yoga workshops gegeven door twee docenten, tripjes inclusief gidsen naar de Canyon en naar Assalah, organisatie en een optreden voor de locals.

Voor eigen rekening zijn de kosten voor je ticket, drankjes, overige lunches en een eventuele reis en annuleringsverzekering.

* Indien nog beschikbaar kun je een eenpersoonskamer aanvragen met een meerprijs van 450,-
We hebben één driepersoonskamer in het hotel.
Heb je aangegeven dat je een kamer wilt delen en blijk je als laatst aangemelde deelnemer geen roomy te hebben door een oneven aantal kamerdelers, heb jij als eerste de optie om zonder extra meerprijs een eenpersoonskamer te krijgen bij het direct ernaast gelegen duikershotel Neptune.

Workshops Reiki en Stem&Houding

Ester vertelt ons over de kracht die we bezitten om energie te delen en te geven en leert ons hoe je jezelf, én elkaar minimassages kan geven. Tijdens de stem en presentatie workshop ervaren we hoe het gebruik van je stem, je houding en non-verbale communicatie van invloed is op je overtuigingskracht en algemene indruk.
Handig voor op de werkvloer en het dagelijks leven.
Deze workshops zijn optioneel maar inbegrepen.

Ticket boeken

Iedereen boekt z’n eigen ticket. Zodra we genoeg aanmeldingen hebben geven wij je de gegevens door van de vlucht die wij adviseren. Uiteraard ben je vrij om je eigen vlucht te kiezen, te vervroegen of te verlengen. We kunnen bemiddelen voor een verlenging in ons hotel. Deze reken je zelf af bij vertrek. In dit geval betaal je ook zelf het transfer van, en/of naar de luchthaven.

Sta je te popelen?

Wil je mee? Aanmeldingen lopen via Elly.

Uiteraard mag je ook gerust contact opnemen als je nog vragen hebt, stuur een mailtje naar info @ vositivity.nl of een whatsappje naar Ester 0031652478247.

Behalve Zennen & Zingen, organiseert Elly nog andere reizen. Meer info vind je op haar website: https://www.zingenindezon.nl/

Wil je liever mee op een andere reis? Kijk dan vooral ook eens bij onze andere reizen.

Dahab nieuw brug en winkeltjes