psychology through movement

Wat is "psychology through movement"?

Ik voel het in mijn hoofd” zegt hij.
Ok” zeg ik.
Hoe zit het dan met de rest van je lichaam. Wat voel je daar?
Dat voelt eigenlijk wel prima” zegt hij.
Wat is dan prima?
Hij kijkt me aan met een blik van, wat wil je nou van mij?

Voor mij HET moment om te gaan staan. Of in ieder geval om hem te laten staan. Zittend en pratend komen we niet verder. Hij voelt immers in zijn hoofd en niet in zijn lichaam.

"Wat is daar dan mis mee?" hoor ik je denken.
Op zich niks, ware het niet dat deze man bij mij via zijn werk in een coachtraject zit voor een burn-out.
Omdat hij is vergeten te voelen. Ik heb de signalen niet opgemerkt en ik wil leren daar weer naar te luisteren. Zoals velen van ons heeft hij het afgeleerd om te voelen, om te luisteren naar zijn lichaam.
En is daarmee grenzen overgegaan.

Verder praten om hem te leren voelen is zinloos. Via beweging kan hij leren voelen wat er gebeurt en hier naar leren te handelen. Met een ongemakkelijke glimlach gaat hij de oefeningen met me aan. Om vervolgens letterlijk aan den lijven te ervaren dat hij zijn grenzen inderdaad niet voelt. Er achter te komen dat het dus helemaal niet prima voelt in zijn lichaam. Niet fijn, maar wel leerzaam. Zijn ogen twinkelen.
“Hier kan ik concreet mee gaan oefenen de komende tijd” zegt hij. Dat voelt goed.

Een voorbeeld van “Psychology through movement” uit de vele sessies die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden. Om mensen weer in contact te brengen met wat ze voelen. Zo mooi!

 


 

 

Het einde in zicht..

Geen zorgen, niet mijn einde. Dat hoop ik in ieder geval niet. Ik heb nog teveel mooie plannen.
Mijn missie zit er nog lang niet op. Maar het einde van dit jaar is wel in zicht.

Niet dat het ineens anders is op 1 januari. Maar toch.
Voor mij en misschien voor jou ook, een moment van afsluiten en opnieuw beginnen.
Terugblikken en vooruitblikken.

2018
Een jaar waarin weer veel voorbij kwam om dankbaar voor te zijn. Zoals de prachtige reizen die ik maakte. Naar Sierra Leone bijvoorbeeld voor het TV programma Eindelijk Thuis.
Of de JOYFUL Suriname reis waarbij mensen net als ik verliefd werden op dit bijzondere land.
En er mooie verbindingen ontstonden.

Groep masterclass

Ook werkte ik in 2018 veel samen. Niet alleen met geweldige en lieve travel assistenten in Suriname en Portugal, maar ook met collega Elly Machtel waarmee we de bijzondere reis naar Kaapverdië maakten. Over hoe reizen je perspectief verandert..

In 2018 gaf ik ook mijn Masterclasses Fysiek Werken voor psychologen en senior coaches. Wat mooi om ook andere professionals te inspireren met hoe we het lichaam kunnen gebruiken. Het is zo’n mooie manier om jezelf en anderen mee te helpen. Het lichaam geeft echt als eerste antwoord, dat zie ik elke keer weer.

kaapverdie

In april volgde ik zelf een fantastische yogaweek bij mijn lieve collega en vriendin Suus de Jong. Bijzonder om weer eens gast te zijn, zo heerlijk om elke dag yoga te kunnen doen in de buitenlucht! En wat een prachtige plek heeft zij daar gevonden, wat een enorme schatten de mensen van Odyssey. Ze zouden het woord gastvrijheid kunnen hebben uitgevonden.

Suus en ik besloten om, naast onze yogalessen die we al geven in Amsterdam, nog meer samen te gaan doen. Zij besloot de door haar gevonden magische plek op Poros met mij te delen. En zo volgde onze eerste gezamenlijke yogaweek afgelopen oktober op dat magische eiland. Wat een mooie week was het!

Samenwerken. Ik heb het niet altijd alleen maar makkelijk gevonden. Samen werken betekent ook vaak een spiegel voor krijgen. Wat je goed doet, maar ook wat je anders doet. Of misschien minder goed. Maar soms klopt het gewoon en kan dat dus samengaan. In een flow elkaar versterken, samen leren en groeien. Ontzettend inspirerend. En leuk! En kennelijk ook voor jullie, want onze gezamenlijke lessen zitten vol voor we het weten, wat een cadeau!

Dat smaakt naar meer….en dus volgen ook in 2019 weer vele leuke dingen SAMEN.

Kijk hiervoor eens op je gemak op ons reizenoverzicht, waar je al onze nieuwe en bestaande reizen voor 2019 kunt vinden. Omdat je jezelf dat gunt, omdat je even stil wilt staan bij waar je staat of bent, omdat je jezelf verder wilt ontwikkelen, omdat reizen inspireert en je blik op de wereld verruimd.

Wil je ook in 2019 verder ontwikkelen, maar zit een reis er niet in? Volg dan een yogales in Amsterdam of ga de diepte in tijdens een persoonlijk coachingstraject.

Ben je werkzaam als coach of psycholoog en wil je jezelf verder ontwikkelen in hoe fysiek te werken. Kom dan naar 1 van onze masterclasses en vergroot je tools om mensen letterlijk in beweging te krijgen. Want beweging dat is waar we voor staan en in geloven.

Psychology through movement!

0
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *