KAAPVERDIË | 3 – 10 april 2019


Groene valleien, enorme bergen, mooie stranden en  bananenplantages. Begin april ontsnappen we aan de winter in Nederland en genieten we van het zonovergoten eiland Santiago! Op dit groenste eiland van de Kaapverdische eilanden schijnt de zon in april zo’n 9 uur per dag. De gemiddelde temperatuur eind april is 25 overdag en 19 ‘s nachts. Dit eiland is een combinatie van Afrika en Portugal.

De bevolking uit Kaapverdië is ontstaan uit een mix van Afrikaanse slaven en Portugese kolonisten. De ligging van Santiago en de rest van de Kaapverdische eilanden is ten westen van Senegal.

HIGHLIGHTS


♦ Iedere dag twee keer yoga of meditatie:
een energieke ochtendles en een rustige
avondles (yin en meditatie)
(behalve op de aankomst en vertrekdag)

♦ Yoga gebaseerd op de chakrapsychologie;
een mooie combinatie van psychologie en yoga

♦ Professionele begeleiding van een
psycholoog en yogadocent

♦ Extra aandacht voor hoe we ons uiten middels
yogaoefeningen gericht op keel en stem

♦ Enthousiaste reisbegeleiding van zang en
stemdocent Elly Machtel, expert op het gebied
“laat je zelf horen” en bekend met het eiland

♦ Groepsworkshop meerstemmig zingen en
een optionele solosessie voor de liefhebber

♦ De voordelen van reizen met een groep,
maar genoeg tijd voor jezelf

♦ Diepgang met een down to earth beandering,
een combi van rust en plezier

♦ Een bodytalk met Ester de Vos: een combinatie
van oefening en gesprek

♦ Reikie op aanvraag

KAAPVERDISCHE EILANDEN; WAAR VERBLIJVEN WE?


We verblijven in het sfeervolle badplaatsje en visserdorp Tarrafal. Daar, op loopafstand van het hagelwitte zandstrand, staat onze eigen Casa Strela, met diverse kamers en een een prachtig dakterras met uitzicht op zee; een van onze prachtige yogalocaties.

Kaapverdsiche Ronald is er al
Kaapverdie de loungebar....
Kaapverdische ook mooi dakterras!
Kaapverdische Villa Strela

HOE ZIET HET PROGRAMMA ER UIT?


We starten de dag met een energieke yogales, waarna er vervolgens een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaarstaat. Aan het einde van de middag is er een rustige yin les of meditatie. Overdag heb je genoeg vrije tijd om te zwemmen, te snorkelen, te wandelen of een terrasje te pakken. En… Tijdens deze reis heb je de mogelijkheid een zangles te volgen van Elly Machtel. Een geweldige docent die in staat is je over grenzen heen te helpen en vooral om te genieten van zingen! Want zingen is fijn en werkt bevrijdend! En dat alles op zeer laagdrempelige wijze met veel lol. In deze week zullen de yogalessen ook wat dieper ingaan op het gebied van de keel. Middels fysieke oefeningen kan je namelijk leren hoe makkelijker te spreken (en eventueel zingen). En dat alles uiteraard op de nuchtere manier zoals je dat gewend bent van Ester. Dus ontdek de verbinding tussen stem en lichaam en hoe nog vrijer te kunnen uiten wat je vindt en voelt. Maar onthoud: alles mag en niks moet! ‘s avonds dineren we in een van de gezellige restaurantjes in de omgeving of bij ons hotel.

GAAN WE VERDER NOG IETS ZIEN?


We maken een rondrit over het eiland waarbij we o.a. een bezoek brengen aan het bergdorp Rebelados en de markt van Assomada, wonen een repetitie bij van de plaatselijke vrouwelijke Batukogroep (traditionele zang en percussie).

Voor de vrije momenten in deze week kan je denken aan een boottochtje, een bezoek aan de pottenbakkerij, het slavenmuseum, je kunt een gospelviering bijwonen in de plaatselijke kerk of heerlijk relaxen aan het mooiste strand van Tarrafal!

hut
Kaapverdische markt
vrouwen
vissersbootjes

WAT KOST HET?


Deze JOYFUL Kaapverdië reis kost 1295,- euro.

Deze prijs is incl. half pension en op basis van het gebruik van een standaard tweepersoonskamer* met eenpersoonsbedden en eigen badkamer, transfers, alle yoga en zang workshops en een dagtrip naar het bergdorp Rebbelados en Assomada.

* Bij gebruik van een tweepersoonskamer door een persoon is de meerprijs 225,- euro.

Voor eigen rekening zijn de kosten voor je ticket** (TUI heeft vaak directe vluchten en mooie prijzen – prijs is nu slechts 248,-! euro), lunches, drankjes en een eventuele reis- en annuleringsverzekering.

**
In principe boekt iedereen z´n eigen ticket. We bekijken t.z.t wat het gunstigste ticket is qua reistijd en prijs. Uiteraard kan je kiezen voor verlenging (wat regelmatig gebeurt) en dus een afwijkende vlucht nemen. Mocht je hulp nodig hebben met het boeken van je ticket dan helpen we je daar graag bij.

Naast de standaardkamers met eigen badkamer zijn er diverse luxe varianten mogelijk indien nog beschikbaar:

* 2 kamers in  Casa Strela met balkon en zeezicht. (meerprijs 100,-  euro bij tweepersoonsbezetting; dus 50,- p.p.)

* 1 double-superior 2, of 3 persoonskamer in Villa Strela met extra groot bed, zeezicht balkon en luxe badkamer.  (meerprijs 175,- euro bij tweepersoonsbezetting; dus 87,50 p.p.)

NB: Deze meerprijzen staan buiten de 225,- euro voor eenpersoonsbezetting.

De keuze van de kamers is op volgorde van inschrijving.

Klik op onderstaande button om je aan te melden.

REVIEWS


JOYFUL Kaapverdië

“Over Elly: ‘Elly verstaat de kunst om in korte tijd een klimaat te bewerkstelligen waar elke deelnemer zich veilig voelt en erkend in zijn of haar eigen mogelijkheden.

Over Ester: Ester is een professionele, duidelijke en vooral liefdevolle psycholoog en yogadocent, zij geeft mij veel inspiratie en verdieping in de yoga en mijn persoonlijke ontwikkeling.”

– Deelneemster JOYFUL Kaapverdië 2018

Simplicity, community life and nature

“Ik vond de reis fantastisch! Mooie locatie en afwisselend programma; de combinatie van yoga en zang was geweldig; fijne balans tussen voldoende begeleiding (ook in het voortraject) en eigen bewegingsvrijheid; leuke dynamiek en sfeer tussen Elly en Ester: toegankelijk, positief en constructief werkend team.

Uit de reis neem ik mee dat het mogelijk is om je op een fijne en veilige manier te verbinden met ‘onbekenden’. Hoe vervreemd en individualistisch wij Westerlingen zijn geraakt (en dat is spijtig). Dat je (kanten van) jezelf opnieuw kunt ontdekken, herkennen en waarderen wanneer je je in een nieuwe omgeving en onder nieuw gezelschap bevindt. Het verschil tussen voelen en wat je denkt te voelen. Back to basics, simplicity, community life and nature is goed voor je ziel. Rijkdom komt in allerlei geuren en kleuren. Kaapverdië en Kaapverdiërs is/zijn prachtig en hartverwarmend.


Aan deze reis vond ik de afwisseling, de begeleiding en de balans goed. Daaraan toegevoegd: Super om culturele en lokale elementen als muziek, dans en eten op te nemen in het programma. Naast dat het heerlijk en vreugdevol is, zijn dit waardevolle manieren om ondanks de taalbarrières te connecten met de locals.

De yogalessen waren heel fijn, zowel de kwantiteit als kwaliteit. Met inachtneming van doorlopende en verbindende thema’s in relatie tot de rest van het programma: klopte helemaal als geheel. Met een onmisbaar ingrediënt: de openheid en hartelijkheid van de yoga docente. Het zingen was van absolute meerwaarde! Bevrijdend, complimenterend en kloppend in combinatie met de yogalessen.

Heel bijzonder en leerzaam om –  mede dankzij de docenten – de bewustwording van terugkerende patronen in beide practices te ervaren. En bovenal heel leuk gegeven door Elly met haar professionele humoristische en gezellige levering.

Ik zou deze reis absoluut aanbevelen aan de anderen! Al gedaan :):):)  En bovenstaande redenen spreken voor zich waarom ik dat zou doen.”

– Nazly, JOYFUL Kaapverdië 2018

Super leuk

“Ik vond het een geweldige reis, met fijne mensen. Combi yoga en zingen is heerlijk. Goeie afwisseling van uitjes en vrije tijd. De yogalessen vond ik lekker intensief in de ochtend en meditatief in de avond. Top! Het zingen was ook superleuk!

– Susanne, JOYFUL Kaapverdië 2018

Afrika

Ik heb een mooie reis gemaakt. Ester en Elly waren top. Ze hebben er alles aan gedaan om het ons naar de zin te maken. Zowel binnen de accommodatie, als de activiteiten, de muziek, de gastvrijheid.

De ervaring met Afrika; daar had ik me niet goed op ingesteld. Een volgende keer zal ik mezelf beter voorbereiden. Verder eigen inzichten: Hoe fijn ik yoga vind. Daar ga ik weer actief mee aan de slag. En het inzicht in balans te blijven door te gaan ontdekken wat mij plezier geeft in mijn vrije tijd. Iets waarin ik me kan “verliezen”.

De yoga en de zang, de tijd voor mezelf. De goede zorg van Ester en Elly, het contact met ongelooflijke lieve en gastvrije mensen vond ik goed aan deze reis.

Yogalessen waren heerlijk en zingen was fijn.”

– Jacqueline, JOYFUL Kaapverdië 2018

Yoga- en zangvakantie in Kaapverdië

Fantastisch!

Wat ik meeneem uit deze reis? Heb je even…?
– de kerkdienst en de warme en hartelijke hugs die ik daar kreeg
– de mensen van Santiago zijn zo enorm vriendelijk
– de fantastische yogalessen en zanglessen
– de liefdevolle bodytalk die Ester me gaf
– mijn droom om de blues te zingen is vervuld
– de tocht over het eiland en de ontmoeting met de mensen van het traditionele dorp
– ik vond zelfs het pinnen een mooie ervaring. Ik voelde me zo ontspannen en gelukkig. Ik heb ook ontzettend veel gelachen en ik vond de groep ook heel leuk.

De yogalessen waren top! Zo fijn dat niets hoefde en dat ik alles op mijn eigen niveau kan doen. Compassievolle, grappige, nuchtere en persoonlijke aanpak!

Het zingen was ook top! Veel geleerd en wat zongen we aan het eind van de week mooi! Ik hou ook van de grappige, relativerende, Amsterdamse aanpak van Elly (als je moet huilen, denk dan dat het over iemand anders gaat, vond ik een goeie opmerking).

Ik zou deze reis aanbevelen alleen aan mensen die bereid en in staat zijn hun horizon te verbreden.”

–  Monique, deelneemster JOYFUL Kaapverdië 2018

Zingen & yoga

“Geweldige reis. Mooie herinneringen! Zo fijn om aan terug te denken! De persoonlijke aandacht vond ik goed, maar eigenlijk alles!

De yogalessen waren heel goed, en leuk dat er gelachen werd. Dat was ik niet gewend. Met Elly zingen is altijd leuk!

Ik zou de reis zeker aanbevelen aan anderen, het was een hele mooie reis! Als je van yoga en zingen houdt, kan je niet beter wensen!

– Lieke, JOYFUL Kaapverdië 2018

Quality time

“Mooie reis, goed georganiseerd en een leuke groep mensen.

Ik neem mee hoe belangrijk het is om af en toe vrijetijd voor jezelf in te lassen en weer te ontdekken dat je naast moeder, partner, dochter en schoondochter ook nog van jezelf mag zijn. Helaas had ik het griepvirus tijdens deze reis maar ondanks dat heb ik zeker genoten van de reis.

De saamhorigheid en ook op zijn tijd je eigen privacy vond ik goed.

De yogalessen vond ik verrassend goed. Zelf had ik weinig ervaring met yoga maar door het enthousiasme waarmee Ester les geeft, ben ik nu ook fan van yoga.

Het zingen van onze zangcoach Elly was ook super leuk! Elly geeft erg leuk les en met allerlei ezelsbruggetjes onthoud je toch beter de zangtechnieken. Ook emotioneel maakten de zanglessen veel los en ben ik ook zeker van plan om toch weer na jaren op zoek te gaan naar een geschikt koor. Want ook zingen doet een mens erg goed!

Ik zou deze reis zeker aanbevelen aan anderen omdat iedereen het verdiend om qualitytime voor zichzelf te hebben en dan zijn ze bij Vositivity zeker in goede handen. Ester is ook echt een mensen mens en geeft zichzelf helemaal voor de groep en ook voor een ieder apart. Dat heeft mij persoonlijk ook zeker goed gedaan!”

– Mathilde, JOYFUL Kaapverdië 2018