laat jouw stem horen

Zeg jij wat je bedoelt?

Ik voel mijn hart sneller kloppen, krijg de behoefte een paar keer flink te slikken. Ik kijk nog een keer om me heen, blikken op mij gericht. Ik lees de letters op de flip over die ik er zelf op heb gezet.

"Speaking your truth"

Dat staat er.
In rode letters.
Laat je stem horen, laat jouw stem horen.

En dan doe ik het.

Vorige week gaf ik weer een masterclass fysiek werken. Ik word daar ongelooflijk blij van. Alles waar ik al tijden in geloof en waarvan ik elke keer opnieuw zie hoe het werkt. Juist datgene draag ik over. Aan andere psychologen en coaches die hier ook in geloven. En dit willen leren. Enthousiaste leergierige professionals. Dat is zo mooi om te doen!

De laatste masterclass ging over speaking your truth, hoe mensen te helpen om zich meer te uiten, om meer hun waarheid te spreken.

Dus nam ik mij voor een deel uit mijn boek voor te dragen. Niet zomaar een deel, nee, een heel persoonlijk deel. "Ik zeg wat ik bedoel", die tekst rolde via een kaartje uit een boek tijdens mijn voorbereiding. Maar zo makkelijk is dat voor mijzelf helemaal niet. Iets wat ik niet heb meegekregen. En als ik het doe heeft het vaak consequenties. Consequenties die niet makkelijk zijn om mee te dealen. Afwijzing bijvoorbeeld, dat blijft moeilijk.

"Practice what you preach" zei een vriendin echter toen ik haar zei dat ik bang was emotioneel te worden als ik zou voorlezen uit mijn eigen boek. Kwetsbaar aanwezig zijn, dat is toch wat je aan anderen meegeeft?
Ze had gelijk. En dus las ik een deel voor. Vol overgave.

En ik leef nog 😉

Misschien herken je wel iets in het bovenstaande. Vind je het soms moeilijk jezelf uit te spreken, jouw waarheid te spreken. Of komen de woorden er niet helemaal uit zoals je het bedoelt. Of heb je juist het tegenovergestelde, en heb je voor je het weet al teveel gezegd.

Wist je dat je daar fysiek ook goed aan kunt werken? Via allerlei oefeningen?
Het heeft mij al veel gebracht. Misschien kan ik jou er ook eens mee helpen als je hier tegenaan loopt. Of misschien wil je net als de andere deelnemers aan de masterclass leren hoe je anderen daar fysiek mee kan helpen.

Dat is wat we doen bij Vositivity. Leren dat je je lichaam kunt gebruiken om dingen aan te pakken. Zoals jouw waarheid spreken. Maar ook hoe je weer meer je intuïtie kunt volgen. Of letterlijk meer naar je hart kunt luisteren, zodat je de dingen doet waar JIJ blij van wordt, waar jij energie van krijgt. Via individuele sessies, reizen of workshops.

Ik ontmoet je (weer) graag!

Ester

 

1
Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *