‘In badpak in de tuin’

‘Een aantal luisteraars zegt dat je net in je badpak in de tuin hebt gezeten. Klopt dat?

Ja, dat klopt

Maar is dat niet een beetje gek?

Nee hoor, ik doe mee aan de Icequeenchallenge’.

Ik val in een gesprek op de radio met Evi Hanssen nadat ik een heerlijke wandeling door de kou heb gemaakt. Evi vertelt dat ze van kou houdt en dat deze challenge een eitje voor haar was. Check haar foto op Instagram als je interesse is gewekt. Hoe lang ze er in heeft gelegen wordt helaas niet besproken, maar ik moet wel direct aan mijn eigen haat-liefde verhouding met kou denken.

Voor mij – en grote kans voor jou ook, aangezien veel van jullie normaal gesproken met mij meereizen naar warme tropische oorden – is kou niet altijd een pretje. Mijn lichaam heeft om meerdere redenen behoefte aan warmte. En toch….

Ik douche al jaren elke ochtend koud!

Ik las ooit dat het goed voor je is. Zo blijkt koud douchen – en in koud zwemwater zwemmen ook, maar dat gaat me nu iets te ver – heel goed te zijn voor je immuunsysteem. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van Wim Hof die allerlei experimenten heeft gedaan waaronder in 1999 onder 50 meter poolijs doorzwemmen…

Maar ook al wist ik dat het gezond was om koud te douchen, ik moest er vroeger niet aan denken. En in een ijsbad, why? Maar goed, ik wil graag leren en dus dook ik er in. Letterlijk, in dat ijsbad. Sindsdien douche ik elke dag koud.

Train je brein door te doen & te ervaren

De afgelopen dagen komt er af en toe een twijfelgedachte naar boven. Het is nu wel heeeeel erg koud buiten, zal ik vandaag die koude douche maar overslaan? Maar die twijfelgedachtes zijn van korte duur. Voor ik het weet sta ik er alweer onder. Voel ik de koude stralen op mijn lichaam. Pas ik de geleerde ademhaling toe.

Is dit gek?

Nee. Het is logisch. Want mijn brein is getraind. En mijn lichaam ook. Sterker nog, het is een voorbeeld van een ultieme samenwerking van beide. Ik WEET dat het goed voor mij is. Maar weten is vaak niet genoeg. Ik moest het ervaren om te weten dat het goed was en dat ik het aankon 😉 En ik moest het een tijdje volhouden, om mijn brein de kans te geven het te begrijpen. Om er een gewoonte van te maken. Daar heeft het brein 42 dagen voor nodig, zoals ik eerder al schreef. Niet doen en overslaan is inmiddels geen optie meer – het voelt ook zo lekker erna -. Het is eenzelfde gewoonte geworden zoals tandenpoetsen.

Ook de reden dat elke module van ons online programma –  de joyful journey door de 7 chakra’s –  uit 6 weken, 42 dagen bestaat. En dat er veel ervaringsoefeningen in zitten. Want iets ervaren helpt. Weten is vaak niet voldoende. Misschien is het niet de icequeen challenge, maar misschien wel de ‘challenge’ om eindelijk echt te luisteren naar de signalen van je lichaam, grenzen te respecteren of liever te zijn voor jezelf.

En no worries, in dit programma begeleid ik je niet als een ijskoningin. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik dat doe met heel veel warmte.

Durf je het avontuur aan en ga je voor de echte verandering?

42 weken investeren in jezelf.

Yes, dat wil ik!

Ik heb er ontzettend veel zin in je te begeleiden op deze mooie reis en je te laten ervaren wat ik zelf ook nog dagelijks ervaar.

Ik help je ook graag de juiste keuze te maken, neem vooral contact met mij op. 0652478247 of info [at] vositivity.nl.

Ester Vos, auteur van Vliegen zonder te zweven. De reisgids waarmee je de sprong maakt van denken naar voelen.

DARE TO FEEL. Echt, je leven wordt er een stuk aangenamer van.

 

0
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *