Vreselijk verliefd

‘Hij is gewoon vreselijk verliefd. Waar zij is, is hij ook. Volgt haar overal. Verliest haar geen moment uit het oog. Gaat zij rechts, gaat hij ook rechts. Gaat zij rennen, rent hij ook. Is zij enthousiast, is hij dat ook. Ik denk dat als zij het water ingaat, hij er zo achteraan springt.

Echte liefde…

Of niet?

Ik luister naar mijn buurvrouw. We zitten in haar mooie bus. Ze heeft zelfs voor heerlijke koffie gezorgd. Het voelt als een uitje in deze gekke tijden. Mijn buurvrouw volgde haar hart, verruilde een corporate hectisch bestaan voor een hondenuitlaatservice – wat ik overigens bewondersenswaardig vind – , en ik mag een keer mee. De verliefdheid gaat over Bakkes voor Soeka, 2 van de honden die we vandaag ophalen.

Dieren zijn net mensen

Ik geniet. Met fascinatie kijk ik hoe Bakkes zich letterlijk op Soeka werpt. Overal waar Soeka gaat, gaat hij ook. Het lijkt zo mooi, maar is het dat wel? Ik krijg medelijden met Soeka. Zie hoe ze haar ruimte zoekt. En zie ik haar nu haar tandvlees omhoog krullen? Bewegend naar een grom?

Ik heb geen verstand van gedrag van honden. Maar wel van dat van mensen. En ik zie direct parallellen. Beroepsdeformatie vrees ik ;-). Ik moet denken aan iemand die ik alweer een tijd geleden in begeleiding had. Ze kon haar partner niet loslaten, wilde altijd weten waar hij heen ging, liet hem nooit zijn eigen gang gaan, wilde overal mee naartoe. Hierdoor raakte ze hem kwijt. Juist doordat ze hem overweldigde met haar liefde.

Teveel trekken werkt afstotend

Teveel trekken werkt niet in een relatie, in geen enkele relatie trouwens. Teveel geven werkt juist afstotend. En een beetje afstand op zn tijd is juist aantrekkelijk.

Liefde is de ander zijn /haar eigen pad laten lopen. 

Jezelf blijven in een relatie is zo essentieel. In je liefdesrelatie, maar ook in je vriendschappen.

In onze journey door de 7 chakra’s gaan we hier in module 4 dieper op in. Ben jij meer een gever of ontvanger? Is er balans in je relaties? Hoeveel hou je eigenlijk van jezelf?  .

In dit programma heb ik trouwens wel al mijn liefde gestopt en zal ik dat blijven doen. Daarin kan ik niet teveel geven vind ik 😉

Durf je het hele avontuur aan en ga je voor de echte verandering?

Yes, dat wil ik!

Ik heb er ontzettend veel zin in je te begeleiden op deze mooie reis en je te laten ervaren wat ik zelf ook nog dagelijks ervaar.

Ik help je ook graag de juiste keuze te maken, neem vooral contact met mij op. 0652478247 of info [at] vositivity.nl.

Ester Vos, auteur van Vliegen zonder te zweven. De reisgids waarmee je de sprong maakt van denken naar voelen.

DARE TO FEEL. Echt, je leven wordt er een stuk aangenamer van.

 

0
Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.