Zen vakantie

De koffer staat al twee dagen ingepakt klaar, het huis glanst van de schoonmaak,
mijn man en ik kijken elkaar vol rust en liefde aan, we hebben uiteraard alles wat geregeld moest worden de afgelopen weken al gedaan.
Kortom we gaan geheel ontspannen de deur uit…

NOT hahahaha, een dag voor vertrek moet het hele huis nog aan kant, hebben we nog allerlei praktische zaken te regelen, kijken mijn man en ik elkaar een paar keer flink chagrijnig aan, moet ik nog belasting gedoe wegwerken, administratie afronden, mensen bellen en ga zo maar door…

Maar Ester, jij bent toch altijd in balans? hoor ik je denken… 
Tja, dat zou je misschien zeggen. Met al die ontspannen foto’s van mij op social media, de mooie reizen die ik maak en ik anderen help meer in balans te zijn. En vroeger zou ik je zelfs graag hebben doen laten geloven dat ik geheel perfect in balans was. Lekker zo’n perfecte zelf naar buiten brengen 😉 want anders neemt niemand mij toch serieus? Maar nee hoor, ook ik trap nog regelmatig in die lastige valkuilen. En juist daar leer ik weer van. Elke keer weer..

Is er dan niks veranderd? 
Jawel hoor. Ik ben zeker meer in balans dan ik vroeger was. Vroeger sliep ik de eerste week als we op vakantie gingen bijna alleen maar. Heel gezellig voor mijn man. Dan had ik zo hard gewerkt dat ik echt een week moest bijtanken. Gelukkig overkomt me dat nu niet meer. Regelmatig ga ik op reis met die rust en glimlach. Een laatste keer zelfs zo ontspannen dat ik 1 bakje met inhoud bij de douane had laten liggen…(met daarin mijn enorm belangrijke tablet ahum, alsnog stress!). En vanwege de vele reizen ervaar ik niet meer de stress van vroeger bij het inpakken.

Maar ja, het gaat ook nog wel eens mis. Zeg ik toch net te vaak ja tegen dingen en opdrachten net voor mijn vakantie, plan ik alle dagen lekker vol (ook met heel leuke dingen overigens), sta ik net wat minder vaak op mijn yoga mat, ben ik weer verslaafd aan het raken aan mijn telefoon en drink ik een wijntje teveel… Oftewel, me myself en my not perfect self 😉 de dag van vertrek red ik het net om alles voor elkaar te krijgen. Net zoals waarschijnlijk drie kwart van de Nederlandse bevolking…

Ontspannen in de inspanning, het blijft een kunst 
Een van mijn meest uitgesproken zinnen tijdens mijn yogales. Hoe kan je je nou blijven ontspannen terwijl je je inspant? En hoe zorg je voor voldoende ontspanning na een flinke inspanning?

Het blijft een kunst vind ik. Inmiddels ben ik aangekomen op mijn vakantieplek voor de komende drie weken. Tijd om te ontspannen en op te laden. En ook om te schrijven aan mijn boek. Dat dan weer wel, want daar heb ik gewoon zin in. Op een ontspannende manier. Dus af en toe een paar uur, om dan weer af te wisselen met het lezen van een goed boek, een wijntje te drinken aan zee of even lekker een duik te nemen. En natuurlijk veel minder online zijn en ook een week helemaal niet. Zoals ik dat ook vaak van de mensen die ik begeleid vraag, in een coaching of op 1 van de reizen. Kortom, voldoende tijd om uit te rusten. 

Ik wens je een heerlijke ontspannen zomer!

Heb je ook moeite met die balans? Bekijk dan deze ontspanningsoefening:

0
Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *