‘Ga nou eens naar de sportschool! Neem ontslag! Ga weg bij die man!’

Je kent het vast wel. Je ziet een vriend of vriendin iets doen wat echt niet goed is voor hem of haar. Maar wat je ook zegt, niks komt aan.. En met moeite kijk je toe. En dan ineens, soms wel een jaar of meer later, gebeurt het alsnog. Diezelfde vriend maakt de relatie uit en vertelt je dat deze persoon echt niet goed voor hem was. Of hij neemt ontslag en zegt dat het veel beter voor hem is. En jij denkt, dat wist ik al lang…

Wat is dat toch dat andere mensen vaak eerder zien wat je nodig hebt dan jijzelf?

Ruim een half jaar geleden organiseerden we een meeting met mensen die betrokken zijn bij mijn bedrijf. We vroegen ze om input op verschillende vlakken. Veel dingen heb ik aangenomen, maar 1 die vrijwel iedereen adviseerde wuifde ik weg. Nee joh, dat kan ik echt wel blijven doen. Dat wil ik en dat kan ik. Dat wordt echt niet teveel joh… Je begrijpt wat er vervolgens gebeurde 😉

In mei kwam ik terug in Nederland, nadat ik heerlijk in rust en met focus in Bali had gewerkt. Het was koud, en vooral druk. Nou zou je denken dat ik daar na al die jaren aan gewend ben, maar helaas, ik denk er nog steeds vaak te makkelijk over. Ik blijf een optimist… Maar het kwam even flink aan, die drukte. Geen fijn gevoel, ik raakte onrustig en voelde stress. En zo wist ik het ineens zeker. Ik moest iets gaan loslaten, het was teveel, ik wilde weer eens teveel. Precies datgene wat een aantal mensen mij ruim een half jaar geleden had geadviseerd…

Oftewel, ik besloot om te stoppen met mijn vaste yogalessen in Amsterdam. Met pijn in mijn hart, dat wel. Een van de redenen waarom ik er ruim een half jaar geleden nog niet aan toe was. Want ik vind het zo leuk om te doen! En wat een eer dat zoveel mensen al jaren naar mijn lessen komen. Ik zal ze gaan missen!

Maar ik wil meer impact hebben, nog meer mensen echt laten voelen wat er toe doet. Via mijn 1 op 1 trajecten en mijn reizen. En dan moet ik keuzes maken en focussen. Zeker als ik een goede balans wil houden tussen werk en privé. Practice what you preach, zeg maar.

En wat zegt dit nu over adviezen geven, moeten we die dan nooit geven of vragen?

Jawel! We hebben niet voor niks vrienden die eerlijk tegen ons zijn. Vaak nemen we een advies aan. En soms komt een advies op het juiste moment. Of heeft je eerder gegeven advies onbewust toch veel invloed op het besluitvormingsproces van de ander. Maar echt belangrijke besluiten nemen we als de tijd rijp is, als we er aan toe zijn.

Wat je daarnaast wel kan doen, is minder advies geven en meer luisteren. Want zo vaak luisteren we niet echt naar de ander. Geef de ander de ruimte om zelf te onderzoeken wat hij of zij wil. Stel vragen, luister goed, en vraag door. Wellicht leer je daar zelf ook nog iets van. 😉

Dus geen yogalessen meer bij Vositivity en wat nu?

Per 1 juli zijn er geen yogalessen meer van Vositivity. Ik wil deze periode van vaste yogalessen in Amsterdam heel graag goed afsluiten. Dussssss: ik geef een laatste les op maandag 17 juli van 19:00-20:30. En verder:

  • Ik blijf regelmatig workshops (combi yoga en psychologie/yoga met een thema) geven, hou daarvoor onze nieuwsbrief in de gaten en onze Facebookpagina;
  • Ik geef op mijn reizen elke dag les, dus kijk eens naar ons aanbod van Suriname, Kaapverdië, Bali, Malta en Griekenland/Turkije;
  • Grote kans dat ik af en toe eens ga invallen als ik in Amsterdam ben, ook dit zal ik zoveel mogelijk aankondigen via Facebook en mijn nieuwsbrieven
  • Je mag me altijd benaderen voor een privé sessie!
0
Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *