Sinds begin februari ben ik op Bali en ik heb waarschijnlijk iets teveel 'in het moment' geleefd 😉 Want daar zijn ze in Bali bij uitstek goed in. Gewoon ZIJN... en glimlachen. En glimlachen kunnen ze als de beste.

Maar natuurlijk heb ik hier niet alleen maar zitten 'zijn'. Ik verzorgde een prachtige JOYFUL Bali week met fantastische mensen die allemaal hun eigen unieke persoonlijke reis maakten, zo mooi! Ik vierde vakantie met mijn lieve man, en ik geef momenteel dagelijkse yoga en meditatielessen in het prachtige Holiway Garden resort. En tussendoor vond ik onder andere tijd voor het nadenken over mijn nieuwsbrieven, met een beetje discipline en hulp van collega. Dus binnenkort meer JOYFUL nieuws...! Dont worry, nog steeds met video's en tips, meer dan dat zelfs. Ik garandeer je dat het leerzaam en boeiend is.

Maar voor nu, eerst nog een video van de krokodil. Nee, geen echte, maar die uit de yoga, uitdaging genoeg 🙂 Wat mij betreft bij uitstek een oefening waarin discipline en loslaten samenkomen. Discipline om te werken aan je armkracht, en loslaten in acceptatie van waar je bent, NU.

Dus oefen, oefen en oefen (want het duurt vaak een tijdje voor je deze oefening beheerst), maar overdrijf niet. Respecteer je lichaam, accepteer waar je bent en wellicht de belangrijkste, glimlach, net als de Balinezen. Het is immers slechts een oefening 🙂

Tips:

  • Doe regelmatig baby push ups om de kracht in je armen te versterken.
  • Zolang je de volledige krokodil nog niet beheerst, doe dan voorlopig eerst de versie waarin je vanaf de hoge plank eerst je knieën naar de grond brengt.
  • Beheers je de krokodil, oefen dan door langer in de houding te blijven. Bouw het op.
  • Zoek naar de combinatie van kracht en zachtheid, een beetje compassie kan geen kwaad.
  • Reflecteer kort op de oefening: hoe deed je deze oefening? Vanuit kracht of zachtheid? Of beide?

Soms is een beetje strengheid goed: stel jezelf doelen en hou je eraan. Ook wel de discipline van geluk genoemd. Zoals ik mezelf en mijn collega via skype 🙂 beloofde een structuur in te bouwen. Et voilà mijn nieuwsbrief is af! Dankjewel Annemieke Figee voor je hulp op afstand!

Ik wens je succes en veel plezier!

0
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *