Heerlijk als deelnemers een foto van mij maken, want daar vergeet ik vaak naar te vragen. En hier heeft ze me goed ‘gevangen’. Genietend van de zon en vooral van hoe iedereen ligt te genieten op deze mooie steiger na een yogales… Zucht, wat is het toch fijn om dit weer te kunnen doen. Eerst Turkije en toen Griekenland. En dan komen er ook nog een aantal mooei reizen aan. Maar eerst nog nagenieten. Ik deel daarom graag dit verhaal met je. Een reisverslag waarbij het hart aan het woord is. Huh? Een hart. Ja, het hart van 1 van de deelnemers aan de reis naar Poros die ik ruim 2 weken geleden afsloot.

‘Jeetje, dat was een tijdje geleden zeg. Dat ik zo open was. Dat ik zo intens klopte. Dat ik me zo verbonden voelde met haar. Dat we echt weer samen waren. Want ik voel me soms best wel alleen en niet gehoord. Terwijl ik toch echt vaak het beste weet wat goed voor haar is.

Ik weet wel welke keuzes zij moet maken. Waar ze gelukkig van wordt. En waar ze anderen ook nog eens blij mee maakt. Maar meestal luistert ze niet naar mij. Daar is ze te druk voor. Ze rent en vliegt, maakt overuren. En dan vergeet ze mij. Heeft ze vooral heel veel gedachten in haar hoofd en daardoor geen ruimte voor mij. Maar in de JOYFUL Poros week was dat ineens anders. In die reis werd ik, het hart, aangesproken. Door Ester. Dat was even wennen. Want ik was nogal gesloten. Maar in deze week kreeg ik ruimte. Letterlijk door mijn armen te openen waardoor ik meer ruimte kreeg. Maar ook doordat we in een prachtige omgeving waren, omringd door de zee, de pittoreske huisjes van Poros en alle vriendelijke, gastvrije mensen. Wat een verademing. En dus kon ik eindelijk vertellen dat ze die baan moet aannemen, dat ze ervoor moet gaan. Dat het klopt. En namen we samen het besluit, heerlijk!’

Ons hart is een prachtig orgaan. Een die over een eigen intelligentie beschikt. Niet voor niks bestaan er zoveel spreekwoorden met een hart. Maar oh, wat is het soms moeilijk ernaar te luisteren. Vooral als we druk zijn…

Wil jij ook je hart meer laten spreken? Meer contact maken met je lichaam en alles wat je voelt. Ik gun het iedereen. Het is zo fijn om vanuit verbinding keuzes te maken. Ik neem je graag mee op een van mijn reizen. Gegarandeerd dat je hart gaat spreken. Even wennen misschien, maar na een tijdje wil je niet anders 😉

 

DARE TO FEEL

Echt, je leven wordt er een stuk makkelijker van. Zelfs in zeer roerige tijden

Ester Vos, auteur van Vliegen zonder te zweven. De reisgids waarmee je de sprong maakt van denken naar voelen.

DARE TO FEEL. Echt, je leven wordt er een stuk aangenamer van.

0
Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.