met Elly Machtel en Ester de Vos, 18 t/m 25 maart 2022

Dahab is een klein badplaatsje op een uur rijden van Sharm al Sheik. Het heeft een smalle sfeervolle boulevard met bedoeïen-stijl restaurantjes, winkeltjes en terrasjes. Dahab staat bekend als een paradijsje voor surfers en duikers en onderscheidt zich van de bekende Egyptische badplaatsen door zijn kleinschaligheid en gemoedelijke sfeer, je vindt hier géén hoogbouw, all-inclusive resorts en disco’s, kortom: een heerlijke plek voor yoga, om te zingen én te relaxen!

Wat gaan we doen?

We doen yoga en zangles op de mooiste plekjes, nemen een duik in de azuurblauwe zee op nog geen 20 meter van ons hotel én maken kennis met de happy people van Dahab: Bedouinen, Egyptenaren én Europeanen die hier in perfecte harmonie samen leven en werken.

Waar verblijven we?

We kozen voor het paradijsje van de Duitse Ingrid en haar Egyptische man Mo, die al 33 jaar hun hotel en duikschool runnen op deze prachtige plek aan zee. De bijzondere bouwstijl met koepels en bogen, het zwembad, de bamboo dakterassen, de sfeervolle kamertjes, het vriendelijke personeel én zeer betrokken gastvrouw Ingrid maakten dat we meteen verkocht waren.

Snorkelstrandje....
dahab kruidenwinkeltje

Hoe ziet onze dagindeling eruit?

Na een heerlijk ontbijt beginnen we met de eerste sessie. Na een pauze wisselen we van docent en soms ook qua locatie. Meestal zingen we door tot luchtijd. Na de lunch zijn we lekker vrij om om te relaxen, te zwemmen, te snorkelen, een (proef)duik te nemen, over de bazar te struinen of een gezellig terrasje te pakken. In de vooravond gaan we verder met ons programma waarna we rond 20.00 gaan dineren.

Gaan we ook nog wat zien van de omgeving?

We rijden met een jeep door de woestijn en wandelen door een indrukwekkende canyon. Verder bezoeken we het naburige dorpje Assalah, waar we kennis maken met onze Bedoeinenvriendinnen. We drinken thee, praten over hun leven en cultuur en zullen ons verbazen over deze sterke en positieve ladies. We doen hier ook een openbare repetitie voor de nieuwsgierige dorpsbewoners.

En natuurlijk gaan we optreden voor, en hopelijk ook weer mét de locals!

Wat kost het?

Deze reis vraagt een investering van € 990,-

Dit is inclusief: transfers van en naar de luchthaven, verblijf en ontbijt op basis van een tweepersoonskamer* met losse bedden, drie groepslunches, zeven dinners, alle workshops gegeven door twee docenten, tripjes inclusief gidsen naar de Canyon en naar Assalah, organisatie en een optreden voor de locals.

Voor eigen rekening zijn de kosten voor je ticket, drankjes, overige lunches en een eventuele reis en annuleringsverzekering.

* Indien nog beschikbaar kan je een eenpersoonskamer aanvragen met een meerprijs van €150,-

Boeken in spannende tijden

Tegen de tijd dat we de tickets gaan boeken (we verwachten in december) zullen we een beter beeld hebben over de ontwikkelingen in de reiswereld. We vertrouwen er op dat we in maart rustig kunnen vliegen naar Egypte maar het blijven spannende tijden. We begrijpen dus goed dat er vragen komen over wat te doen ‘als’.

Wij zijn geen reisbureau, niet aangesloten bij de ANVR en kunnen ook niet terugvallen op een garantiefonds. Gelukkig kunnen we wel nog tot het laatste moment gratis annuleren bij Ingrid en Mo. Dat betekent dat we, in geval van een geannuleerde vlucht door corona, jullie het hele geldbedrag kunnen terugstorten, en dat je ticket omgezet wordt naar een voucher. We zullen de koppen bij elkaar steken en kijken of we de trip kunnen verzetten. Tip: we hoorden dat er inmiddels reisverzekeringen zijn die weer meer zaken dekken in coronatijden. Zodra we weten welke dit zijn, laten we het jullie weten.

Sta je te popelen?

Wil je mee? Aanmeldingen lopen via Elly: info@zingenindezon.nl.
Stuur haar een mailtje waarin je aangeeft een plekje te wilt reserveren en/of je graag meer informatie zou willen. Als je je nog niet definitief aan wilt melden kunnen we je op een voorlopige wachtlijst zetten. Wij polsen je dan bij een annulering, of als er tegen die tijd toch nog plek is.

Behalve Zennen & Zingen, organiseert Elly nog andere reizen. Meer info vind je op haar website: https://www.zingenindezon.nl/

Wil je liever mee op een andere reis? Kijk dan vooral ook eens bij onze andere reizen.