12 uurs retreat

Op je plek zijn – 22 april 2023

Je bent een vrouw die volop in het leven staat, toch komen vaak de volgende vragen in je op:

 • Wat is de plek waar ik vandaan kom?
 • Welke plek neem ik in op mijn werk, in mijn familie en mijn gezin?
 • Klopt die plek ook?
 • Wat is de plek waar mijn lichaam zich ontspannen en vitaal voelt?
aaron-burden-dXYE1d08BiY-unsplash

Direct aanmelden? Dat kan hier:

jacob-dyer-714p2BHnsTM-unsplash

Hart en ziel

Wat kun je verwachten van dit retreat?

Ester de Vos van Vositivity en Monique Bolung van Golden Blues organiseren een 12 uurs retreat, waarbij je vragen rondom je roots kunt onderzoeken en antwoorden kunt vinden door opstellingen en fysieke oefeningen

Door dit retreat kun je:

 • Meer bewustzijn hebben ontwikkeld over je plek in je familiesysteem
 • Met hart en ziel staan op jouw plek
 • Je eigen kracht ervaren en daaruit putten
 • Je creatieve kant aanwakkeren
 • Meer luisteren naar je hart

Je krijgt tijdens het retreat ons werkboek ‘Mijn roots en mijn plek’, zodat jij thuis de oefeningen kunt doen van het retreat en je inzichten kunt nalezen.

Lichaam en geest

Onze werkwijze

In een kleine groep van maximaal 12 mensen begeleiden wij je, zodat je in een veilige omgeving

 • kunt vertragen, waardoor je fysiek, mentaal en emotioneel tot rust komt
 • lichaamswerk, zoals yoga, doet die je ondersteunen in dit zoekproces
 • via opstellingen onderzoekt wat jouw plek is

Ons uitgangspunt is dat jij aan het eind van dit retreat uitgerust en met verdiepende inzichten over jouw roots naar huis gaat. Tijd nemen voor rust, ruimte nemen voor reflectie is belangrijk na momenten van onderzoek via opstellingen en lichaamswerk.

Daarom ben je op ons retreat welkom vanaf 9.00 uur. De ochtend en middag ga je aan de slag met fysieke oefeningen en opstellingswerk. Daarna neem je tijd voor een rustige afronding waarbij iedereen aan bod komt. Rond 19.30 uur is er een gezamenlijk diner en om 21.00 uur ga je naar huis.

Na dit retreat kun je als je dat wilt de dag nabespreken met Ester of Monique.

 

 

brigitte-tohm-EAay7Aj4jbc-unsplash

Nuchter en bezield

De begeleiders Ester en Monique

We hebben elkaar ontmoet in 2007 en er was meteen een klik. We waren allebei op zoek naar verdieping, wilden mensen begeleiden op hun levenspad, maar waren wars van zweverig gedoe. We hebben cursussen bij elkaar gevolgd, zijn leerling, collega en adviseur van elkaar.

Monique

Ik ben mee geweest met de yogareizen van Ester.

Ik hou van Esters lieve, en ook  zorgvuldige begeleiding. Haar gevoel voor humor en haar relativeringsvermogen maken mij ook vaak aan het lachen.

Ik ben systemisch coach, werk zo’n 30 jaar als coach in organisaties, met MT’s die te maken hebben met verschillende culturen en met mensen die persoonlijke vraagstukken hebben.

Als co-trainer ben ik verbonden aan de School voor Systemisch Bewustzijn van Hilbrand Westra.

Systemisch werken heeft mij weer in verbinding gebracht met mijn Nederlands-Indische en Indonesische roots. Ik weet daardoor wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat mijn plek is in mijn familiesysteem. Ik voel me vitaal en veerkrachtig.

Ik hoop dat jij tijdens het retreat ook meer verbinding voelt met je roots en je plek in je familiesysteem.

Ester en Monique

Ester

Ik heb veel mogen leren van Monique. Onder andere volgde ik bij haar ‘de zaak van mijn leven’. Dit traject bracht mij een enorm vertrouwen in het volgen van mijn levens en business pad. Ik durfde vol te gaan voor wat ik te doen heb, mijn fysieke wijsheid in te zetten. Ook op zakelijk en ondernemersvlak bracht Monique mij veel wijsheid en kennis. Ik hou van Monique haar scherpheid en spirituele wijsheid die zij altijd weet te combineren met humor.

Ik ben bedrijfspsycholoog en help mensen en teams via een lichaamsgerichte benadering te ontspannen.

Zelf heb ik ervaren wat spanning en stress teweeg brengt. Door lichaamswerk vind ik rust in mijn hoofd, voel ik me beter, neem ik goede besluiten en presteer ik beter.

Mogelijk weet je van mij dat ik zelf veel opstellingen gedaan heb de afgelopen jaren. Ook afgelopen zomer kwam ik tot een verrassend inzicht over mezelf in mijn bedrijf. Het brengt me elke keer veel inzicht en ook concrete veranderingen in mijn dagelijkse bestaan. Ik wil via lichaamsgerichte oefeningen tijdens het retreat bijdragen aan jouw verbinding met je roots.

Zonder jouw wortels en jouw verleden was je niet hier waar je NU bent.

Sta samen met ons stil bij alles wat jou gevormd heeft.

CoachhuisLeusden

Datum, locatie en investering

Op zaterdag 22 april 2023 om 9:00 uur begint het retreat ‘Op je plek zijn”, om 21:00 uur is het afgelopen. De locatie is het Coachhuis, Kerkweg 7 in Leusden.

De investering voor dit retreat is € 395, exclusief 21% BTW en omvat:

 • de 12-uurs sessie op 22 april, inclusief lunch, diner, koffie, thee, fruit, versnaperingen
 • het werkboek ‘op je plek zijn’
 • sessie van 30 minuten in de maand na het retreat, als je daar behoefte aan hebt

Mocht je willen overleggen over deelname, stuur dan een mail met je telefoonnummer aan info @ goldenblues.nl of info @ vositity.nl, dan nemen Monique of Ester contact met je op.

Vaak gestelde vragen

Ik heb geen ervaring met yoga, is dat een bezwaar?
Ook al heb je nul ervaring met yoga, dan kun je toch komen. Ester doet yoga-oefeningen die ieder op haar eigen niveau kan doen.

Ik heb geen ervaring met opstellingen, kun je uitleggen wat dat inhoudt?
Een opstelling is een werkwijze die gebruikt wordt om onzichtbare onbewuste patronen in een systeem (familie, team, organisatie) zichtbaar te maken. Hierdoor kan de vraagsteller ruimte maken voor verandering.

Er wordt gewerkt met representanten. Mensen representeren dan familieleden of onderdelen die te maken hebben met iemands vraagstelling.

Wij werken met de kern van iemands vraagstelling. Opstellingen duren daardoor over het algemeen 30 tot 45 minuten.

Ik eet vegetarisch en glutenvrij, houden jullie daar rekening mee?
De maaltijden en snacks zijn vegetarisch. Je kunt op het aanmeldformulier aangeven of je vega bent of dat je glutenvrije producten eet.

Helaas kan ik niet komen. Wanneer houden jullie weer zo’n retreat.
We hebben de planning voor het tweede halfjaar van 2023 nog niet rond.

Stuur een mailtje aan info @ goldenblues.nl of info @ vositivity.nl, dan houden we je op de hoogte.

ana-municio-PbzntH58GLQ-unsplash